Ichtegemnaar blijft aangehouden voor dubbele brandstichting

© iStock
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 32-jarige man met een maand verlengd voor een dubbele brandstichting in Ichtegem. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. M.B. stak niet alleen de auto van zijn ex-vriendin, maar ook haar vervangwagen in brand.

Op 29 juli brandde het voertuig van het slachtoffer bijna helemaal uit op de oprit van haar woning. In eerste instantie werd gedacht dat de brand een accidentele oorzaak had. Dat vermoeden kwam op losse schroeven te staan toen op 1 augustus ook haar vervangwagen vuur vatte. De speurders kregen al snel de ex-partner van de vrouw als verdachte in het vizier.

M.B. beriep zich in eerste instantie op zijn zwijgrecht, maar legde tijdens het verhoor bij de onderzoeksrechter toch bekentenissen af. De dertiger kon de relatiebreuk blijkbaar niet verkroppen.

Bovendien zou hij volgens de verdediging kampen met psychische problemen. Er werd dan ook een gerechtspsychiater aangesteld om de verdachte te onderzoeken. De raadkamer oordeelde vrijdag dat hij minstens een maand langer in de gevangenis moet blijven. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier