De verdachten vormden al erg lang een koppel, maar introduceerden graag een derde persoon binnen hun seksuele relatie. Zo waren er ook seksuele contacten met een 16-jarige jongen, die ze leerden kennen als werknemer in hun restaurant. Na een late shift bleef de jongeman soms ook slapen bij de zaakvoerders.

De ouders van het slachtoffer konden moeilijk leven met de gang van zaken. Begin juli ging de jongen bijvoorbeeld ook enkele dagen naar Spanje met het koppel. Door een klacht van de vader werd toen een onderzoek gestart. Op 14 juli werden beide verdachten gearresteerd. De onderzoeksrechter heeft hen uiteindelijk aangehouden op verdenking van aanzetten tot ontucht van een minderjarige.

Het echtpaar ontkent die tenlastelegging met klem, aangezien alles met onderlinge toestemming zou zijn gebeurd. Ook de jongen zelf zou verklaard hebben dat hij instemde met de seksuele handelingen. Volgens zijn advocaat voelde T.V. zich wel misleid door zijn partner, die de ware leeftijd van de jongen verborgen zou gehouden hebben. Daarom wil hij ook een punt zetten achter het huwelijk. Op 13 augustus mocht T.V. de gevangenis onder voorwaarden verlaten.

Vrijdagochtend bepleitte meester Stijn Catrysse met succes de vrijlating van de andere verdachte. Met zijn echtgenoot en met minderjarigen mag P.V. voorlopig geen contact hebben. In zijn horecazaak mag hij dus ook niet meer met jobstudenten werken. Het parket gaat niet in beroep tegen de vrijlating van de man.

(Belga)

De verdachten vormden al erg lang een koppel, maar introduceerden graag een derde persoon binnen hun seksuele relatie. Zo waren er ook seksuele contacten met een 16-jarige jongen, die ze leerden kennen als werknemer in hun restaurant. Na een late shift bleef de jongeman soms ook slapen bij de zaakvoerders.De ouders van het slachtoffer konden moeilijk leven met de gang van zaken. Begin juli ging de jongen bijvoorbeeld ook enkele dagen naar Spanje met het koppel. Door een klacht van de vader werd toen een onderzoek gestart. Op 14 juli werden beide verdachten gearresteerd. De onderzoeksrechter heeft hen uiteindelijk aangehouden op verdenking van aanzetten tot ontucht van een minderjarige.Het echtpaar ontkent die tenlastelegging met klem, aangezien alles met onderlinge toestemming zou zijn gebeurd. Ook de jongen zelf zou verklaard hebben dat hij instemde met de seksuele handelingen. Volgens zijn advocaat voelde T.V. zich wel misleid door zijn partner, die de ware leeftijd van de jongen verborgen zou gehouden hebben. Daarom wil hij ook een punt zetten achter het huwelijk. Op 13 augustus mocht T.V. de gevangenis onder voorwaarden verlaten.Vrijdagochtend bepleitte meester Stijn Catrysse met succes de vrijlating van de andere verdachte. Met zijn echtgenoot en met minderjarigen mag P.V. voorlopig geen contact hebben. In zijn horecazaak mag hij dus ook niet meer met jobstudenten werken. Het parket gaat niet in beroep tegen de vrijlating van de man.(Belga)