Hooligans Club doorverwezen naar strafrechter voor vechtpartij na match tegen Napoli

Redactie KW

Een van de verdachten is Jelle Borkelmans (28), de zoon van Club-icoon Vital, een van de slachtoffers is CEO Vincent Mannaert.

De Brugse raadkamer heeft zopas beslist om zeventien hooligans van de harde kern van Club Brugge door te verwijzen naar de strafrechter. Ze zullen er terecht staan voor de zware vechtpartij op de Eiermarkt na afloop van Club Brugge – Napoli in november 2015.

De feiten dateren van 26 november 2015. Na afloop van de match Club – Napoli, die omwille van de terreurdreiging achter gesloten deuren werd gespeeld, brak er een massale vechtpartij uit op de Brugse Eiermarkt. Een vijftal Napoli-supporters werd er geconfronteerd met een overmacht aan gemaskerde Club-hooligans. De Napolitanen kregen zware slagen, één van hen belandde in het ziekenhuis.

De politie kon uiteindelijk 22 verdachten identificeren. Voor 17 verdachten is er volgens het parket voldoende bewijs om hen te vervolgen wegens slagen met arbeidsongeschiktheid, slagen met voorbedachtheid, gewone slagen en bendevorming. Enkele verdachten zullen zich ook moeten verantwoorden voor het bezit van verboden wapens en bedreiging. Bij het dossier werden door het parket nog een aantal dossiers van voetbalgeweld gevoegd, net als enkele dossiers van geweld in het Brugse uitgaansmilieu.

Een van de slachtoffers van de bende hooligans is Vincent Mannaert, CEO van Club Brugge. Hij probeerde de supporters tot kalmte aan te manen voor de bewuste match, maar werd letterlijk onder de voet gelopen. Vincent Mannaert stelt zich echter geen burgerlijke partij tegen zijn eigen supporters. Wanneer de rechtszaak zal plaatsvinden, is nog niet bepaald.

(LK)

Lees vrijdag een uitgebreide reconstructie van de avond van de rellen op KW.be en in KW.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier