Ricardo Guerra (40) is lid van de "Suburbios Firm", de harde kern van Atlético. Hij is een overtuigd nazi en stak op 8 december 1998 een supporter van Real Sociedad neer. De onfortuinlijke Aitar Zabaleta ging toen kijken naar een UEFA-cup wedstrijd tussen zijn favoriete club en Atlético Madrid. Maar na de wedstrijd werd hij door Guerra neergestoken.

De moordenaar kreeg in 2000 een gevangenisstraf van 17 jaar opgelegd. Ondertussen zit hij in Spanje in de "derde graad" van zijn straf, zoals dat in Spanje heet. Hij moet zich daarom nog steeds bij een instelling aandienen en mag het land zonder toestemming niet verlaten. Iets waar de hooligan zich dus niets van aantrok. Hij reisde zijn favoriete club achterna voor de Champions League wedstrijd tegen Club Brugge vorige week.

Samen met een dertigtal andere heethoofden zorgde hij daar 's middags al voor problemen op 't Zand. Ze brachten er fascistische groeten en zorgden voor overlast. Het groepje weigerde nadien ook om de traditionele stoet richting het Jan Breydelstadion te volgen. Toen ze dat uiteindelijk toch deden, gingen ze voor de politie uit stappen en brachten ze opnieuw Hitler-groeten.

De politie besloot om in te grijpen en sloot een dertigtal amokmakers op in de cel. Ze konden de wedstrijd niet volgen en werden pas de volgende dag opnieuw vrijgelaten. Het uitstapje van Ricardo Guerra - een bekende naam in de negatieve zin in Spanje - werd gisteren in de Spaanse pers bekend gemaakt. Het ziet ernaar uit dat de man daardoor niet meer op bepaalde gunstmaatregelen zal moeten rekenen in de nabije toekomst.

(TL)

Ricardo Guerra (40) is lid van de "Suburbios Firm", de harde kern van Atlético. Hij is een overtuigd nazi en stak op 8 december 1998 een supporter van Real Sociedad neer. De onfortuinlijke Aitar Zabaleta ging toen kijken naar een UEFA-cup wedstrijd tussen zijn favoriete club en Atlético Madrid. Maar na de wedstrijd werd hij door Guerra neergestoken.De moordenaar kreeg in 2000 een gevangenisstraf van 17 jaar opgelegd. Ondertussen zit hij in Spanje in de "derde graad" van zijn straf, zoals dat in Spanje heet. Hij moet zich daarom nog steeds bij een instelling aandienen en mag het land zonder toestemming niet verlaten. Iets waar de hooligan zich dus niets van aantrok. Hij reisde zijn favoriete club achterna voor de Champions League wedstrijd tegen Club Brugge vorige week.Samen met een dertigtal andere heethoofden zorgde hij daar 's middags al voor problemen op 't Zand. Ze brachten er fascistische groeten en zorgden voor overlast. Het groepje weigerde nadien ook om de traditionele stoet richting het Jan Breydelstadion te volgen. Toen ze dat uiteindelijk toch deden, gingen ze voor de politie uit stappen en brachten ze opnieuw Hitler-groeten.De politie besloot om in te grijpen en sloot een dertigtal amokmakers op in de cel. Ze konden de wedstrijd niet volgen en werden pas de volgende dag opnieuw vrijgelaten. Het uitstapje van Ricardo Guerra - een bekende naam in de negatieve zin in Spanje - werd gisteren in de Spaanse pers bekend gemaakt. Het ziet ernaar uit dat de man daardoor niet meer op bepaalde gunstmaatregelen zal moeten rekenen in de nabije toekomst.(TL)