Hoofdverdachten campingmoord blijven in cel

Redactie KW

De twee hoofdverdachten van de campingmoord in Middelkerke blijven opnieuw twee maanden langer in de cel. Bijna drie jaar na de gruwelijke moord is het onderzoek nog steeds niet afgerond.

De politie ontdekte in de nacht van 6 op 7 december 2017 bij een toevallige controle het levenloze lichaam van Oostendenaar Mihaël P. (36). Hij lag met zware verwondingen in zijn hals in de koffer van een wagen.

Bovendien waren ook zijn geslachtsdelen in brand gestoken. Al snel bleek dat de feiten hadden plaatsgevonden in een caravan op camping Marva 3 in Middelkerke.

Derde verdachte vrij

Huurder Alain D. (43) en zijn kompaan Julien B. (28) brachten het slachtoffer om het leven. Ze sloegen hem eerst stevig in elkaar omdat hij hen volgens hen had bestolen. Omdat ze vreesden dat hij daarna naar de politie zou stappen, beslisten ze om hem te vermoorden.

De derde verdachte, Romuald V. (30), zou alles gehoord hebben maar nam niet actief deel aan de moord. Hij werd vorig jaar op 8 november onder voorwaarden vrijgelaten. Met Alain D. en Julien B. zitten de hoofdgedachten wel nog steeds in de cel.

Een koppel uit Namen werd in de maanden na de feiten ook al voorwaardelijk vrijgelaten. Zij waren die nacht door Romuald V. opgebeld en hielpen om het lijk te verbergen. Het was in hun auto dat het slachtoffer gevonden werd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier