Hoofdbeschuldigde van diepvriesmoord in Gits was ook drugsdealster

Isabel D. uit Gits, die haar man vermoordde en het lijk in de diepvries verborg, was ook een drugsdealster. Maandag verschijnt de vrouw van de zogenaamde diepvriesmoord voor het bezit en de verkoop van drugs voor de rechtbank in Kortrijk.

De beschuldiging in verband met drugs aan het adres van de 42-jarige gewezen poetsvrouw en hondenkweekster uit Gits is niet mals.

Speed, hasj en weed

Isabel D. wordt vervolgd voor het bezit van speed en hasj met het oog op verkoop aan diverse afnemers. Het onderzoek wees uit dat de vrouw zich herhaaldelijk drugs aanschafte om het goedje daarna te dealen. In totaal zou ze minstens twee kilo speed hebben verhandeld. Voorts werd ruim een halve kilo weed en een niet nader bepaalde hoeveelheid cannabis aangetroffen, alweer met de bedoeling om in het drugscricuit te verkopen.

Slaappillen in bier

De vrouw zit momenteel in de gevangenis voor de wurgmoord op haar man, Jakob – Jaap – Van den Blink (58) van Nederlandse origine. Zij had hem in hun woning in de Ajoy Van Deurenstraat in Gits rond Pinksteren 2014 verdoofd met slaappillen in zijn bier en met een touw gewurgd. Het lichaam verdween nadien in de diepvries.

Ze kreeg zowel voor de wurging, als voor het verbergen van het lijk hulp van Olaf P. (46), een aan lager wal geraakte man uit Torhout. Die vertoefde op dat moment voor zijn drugsverslaving in een instelling in Zelzate.

Moegetergd

Pas een jaar later kwam de opmerkelijke moord aan het licht en vlogen de twee in de cel. Isabel D. zegt dat ze haar echtgenoot naar het leven stond omdat ze moe getergd was door de mishandelingen van Jakob Van den Blink. “Ze was de wanhoop voorbij”, stelt haar advocaat.

Door een wetswijziging volgt er geen tijdrovend en duur assisenproces, maar een proces voor de correctionele rechtbank in Kortrijk. Het proces start op 1 februari volgend jaar en zal drie dagen duren.

(JPT – Foto a-Kurt)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.