Hof wil leden van Brugse straatbende met elkaar confronteren om echte daders te ontmaskeren

Redactie KW

Het hof van beroep in Gent beveelt de confrontatie van de leden van een Brugse straatbende, die een jongen beroofden en hem naakt in de vaart gooiden.

Lemmy F. (22) en Kenny M. (27) behoorden in mei 2014 tot een Brugse straatbende die in kraakpanden woonde, diefstallen pleegde, mensen afperste en gewone burgers overviel. Op 20 mei 2014 overvielen ze – samen met een derde dader – een 22-jarige jongen aan het Baron Ruzettepark. Hij werd geschopt en geslagen tot hij de code van zijn bankkaart gaf. Nadien ontdeden ze hem van zijn kleren en gooiden hem naakt in de vaart aan de Sint-Pieterskaai.

Lemmy F. kreeg 9 jaar cel, Kenny M. 7 jaar omdat hij vlak voor het in het water gooien er vandoor was gegaan met het slachtoffer zijn skateboard. De twee gingen in beroep om een mildere straf te bekomen, de derde dader berustte in zijn straf en ook het parket ging niet in beroep. Lemmy F. beweert nu dat hij eveneens weg ging en de jongen zeker niet in het water gooide, ondanks het feit dat hij eerder wel bekentenissen had afgelegd. Ook het slachtoffer beweert nu dat F. wel degelijk vroeger vertrok en M. bleef om hem nadien in het water te duwen.

Om nu de volledige waarheid aan het licht te brengen, vorderde het hof een confrontatie met de andere bendeleden om te weten te komen wie liegt. Bovendien komen de inspecteurs de camerabeelden toelichten op een nieuwe zitting op 13 april. Daarnaast worden beide daders onderworpen aan een leugendetectortest.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier