Proces over moord op Sofie Muylle start in mei

© Facebook
© Facebook
Laurens Kindt

Het assisenproces over de moord op de Roeselaarse Sofie Muylle (27) zal van start gaan op maandag 17 mei. Dat heeft assisenvoorzitter Willem De Pauw beslist. Roemeen Alexandru Caliniuc (26) zal er terecht staan voor moord en verkrachting voorafgegaan door foltering.

De feiten dateren van de nacht zaterdag 21 op zondag 22 januari 2017. Het lichaam van de Roeselaarse schoonheidsspecialiste Sofie Muylle werd op zondag tegen de middag gevonden door wandelaars. Het lag onder het staketsel van een restaurant op de dijk van Knokke. Maanden later en na een lange zoektocht naar ‘de man met de blauwe jas’, pakte de politie in Roemenië Alexandru Caliniuc op, een 26-jarige Roemeen die in die periode in Knokke verbleef.

Beschuldigde Alexandru Caliniuc. (gf)
Beschuldigde Alexandru Caliniuc. (gf)

De man bekende al snel dat hij Sofie die nacht ontmoet had op het strand, dat hij seks met het meisje had maar beweerde dat ze nog leefde toen hij haar achterliet. Het parket gelooft hem niet. Uit het onderzoek bleek dat hij nog foto’s en filmpjes opnam met het slachtoffer dat ondertussen vermoedelijk al dood was.

Op 11 mei wordt de jury samengesteld voor het assisenproces tegen de Roemeen. Op maandag 17 mei start het proces ook echt en zal procureur Céline D’havé haar akte van beschuldiging voorlezen. De man blijft tot op vandaag ontkennen dat hij Sofie Muylle moedwillig gedood heeft. Voor moord riskeert hij levenslang.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.