Campingmoord naar assisen

Laurens Kindt

De Brugse raadkamer heeft drie verdachten in de zogenaamde campingmoord van 2017 in Middelkerke verwezen naar het hof van assisen. Twee anderen zullen zich voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden wegens lijkverberging.

De moord op Mihaël Parrent dateert van de avond van 6 december 2017. In een caravan op camping Marva 3 in Middelkerke kreeg de man het aan de stok met bewoners Alain Deltrude en Julien Butera. De twee gingen zich te buiten aan buitensporig geweld op het slachtoffer, waarbij ze hem ook vastbonden aan een stoel. Mihael Parrent werd geslagen met een braadpan, gestoken met een vleesspies en de keel doorgesneden. Uiteindelijk stierf het slachtoffer aan zijn vreselijke verwondingen. Een derde verdachte, Romuald V., zat in een kamer in dezelfde caravan maar ondernam niets om de moordenaars te stoppen.

De moord kwam aan het licht door een toevallige politiecontrole van een wagen diezelfde nacht. In de auto zaten, naast Romuald V., ook nog Kelly D. en haar vriend Bruno C. De drie gedragen zich verdacht, waarop de agenten besluiten om de wagen te controleren. In de koffer vinden ze het lichaam van Mihaël Parrent, gewikkeld in een groen deken. De drie inzittenden worden gearresteerd. Wanneer even later een oproep binnen komt over problemen op camping Marva 3 valt de hele puzzel in elkaar. Uit de verklaringen van Alain Deltrude en Julien Butera bleek tijdens het onderzoek dat het motief voor de moord wel heel erg banaal was. Mihaël Parrent zou diverse keren drank en Hello Fresh-maaltijdboxen van de twee daders gestolen hebben en bekocht dat uiteindelijk op een gruwelijke manier met zijn leven.

Na ruim drie jaar onderzoek besloot de raadkamer dinsdag om Julien Butera, Alain Deltrude én Romuald V. door te verwijzen naar de kamer van inbeschuldigingstelling. Dat is de eerste stap richting een proces voor het hof van assisen. Kelly D. en Bruno C. zullen zich voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden wegens lijkverberging. Opvallend: van de drie daders die zich voor het hof van assisen zouden moeten verantwoorden, is er al één op vrije voeten. Romuald V. werd in november vorig jaar onder strenge voorwaarden vrijgelaten door de kamer van inbeschuldigingstelling. Een eventueel assisenproces is ten vroegste voor volgend jaar, gezien de agenda voor dit jaar al barstensvol zit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier