Brandweerman naar assisen voor ombrengen vrouw met giftige bonen

Redactie KW

Een 36-jarige brandweerman uit Lauwe (Menen) die zijn vrouw in 2018 ombracht door haar giftige bonen te laten eten, moet zich voor het hof van assisen verantwoorden. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling beslist.

De vrouw werd eind 2018 opgenomen in het ziekenhuis met verschillende klachten waaronder diarree en braken. Haar man Pieter P. bracht haar toen nog zelf naar het ziekenhuis. Kort daarna overleed de vrouw.

Zaden van de wonderboom

De wetsdokter vond sporen van ricine in het lichaam van het slachtoffer. Dat gif is afkomstig van de zaden van de wonderboom, een exotische sierplant met zeer giftige zaden. Daarop werd de brandweerman eind februari 2019 opgepakt en verdacht van het vergiftigen van zijn vrouw. Hij ontkende de feiten maandenlang maar legde uiteindelijk bekentenissen af.

De man wordt beschuldigd van vergiftiging in de periode van 11 oktober tot 13 oktober 2018. Er werd een bevel tot gevangenneming uitgesproken en de man riskeert levenslang. Het proces start vermoedelijk midden volgend jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier