Assisenproces tegen doodrijder Sharon Gruwez start in oktober

Laurens Kindt

Het assisenproces over de dood van Sharon Gruwez (22) uit Boezinge zal van start gaan op 8 oktober. Dat heeft assisenvoorzitter Antoon Boyen beslist. Davy K. (31) uit Vleteren zal er terecht staan voor moord.

Het is de eerste keer in ons land dat een verkeerszaak voor het hof van assisen behandeld zal worden. Het zware verkeersongeval gebeurde in de nacht van 31 oktober op 1 november 2018. In een flauwe bocht van de N8 in Oostvleteren ging de zware BMW van Davy K. van de weg af, raakte een boordsteen en werd weggeslingerd tegen een schoolbus. Sharon Gruwez, die haar gordel niet droeg, vloog uit de passagiersstoel en overleefde de crash niet.

Davy K., die zijn gordel wél droeg, kwam er met enkele schrammen van af. Zijn kilometerteller gaf 228 kilometer per uur aan, uit de ademanalyse bleek dat hij flink boven zijn theewater was. In eerste instantie handelde het Ieperse parket de zaak af als een gewoon verkeersongeval, maar na een klacht van de familie Gruwez veranderde het parket het geweer van schouder.

Volgens de nabestaanden van Sharon Gruwez is het zonneklaar dat Davy K. Sharon Gruwez moedwillig de dood injoeg en ook het parket is die mening toegedaan. Op 5 oktober wordt de jury voor het assisenproces samengesteld. Op 8 oktober start de zaak met de voorlezing van de akte van beschuldiging door openbaar aanklager Serge Malefason. Voor moord riskeert Davy K. levenslang. De man nam ondertussen de Antwerpse advocaat Omar Souidi onder de arm.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.