Assisen Sharon: Slachtoffer had al afspraakjes met nieuwe vriend

© KURT DESPLENTER BELGA

Op het assisenproces tegen Davy K. (32) is gebleken dat het slachtoffer al een het daten was met een andere jongeman. Bjorn S. verklaarde op de zitting dat ze zelfs al meermaals intiem waren geweest. De getuige vermoedt dat de beschuldigde hun berichten die fatale nacht van 31 oktober op 1 november 2018 gelezen had.

Sharon Gruwez (22) had haar nieuwe vriend in augustus 2018 leren kennen in het milieu van de rally en de autocross. “We hebben vaak afgesproken. Er groeide wel iets, maar we hebben de kans niet gehad om dat verder te verkennen”, vertelde S. dinsdagavond. De 26-jarige man vond het moeiljik dat K. contact bleef zoeken met het slachtoffer. “Ze vertelde wel dat ze ervan af wilde, maar hij kon haar niet loslaten.”

Voor S. was het onduidelijk of de beschuldigde van hun afspraakjes op de hoogte was, maar de berichten in haar gsm spraken volgens hem boekdelen. “Daaruit kon je zeker afleiden dat we al meer dan eens intiem waren geweest met elkaar.” Uitgerekend de nacht van de feiten heeft K. de gsm van zijn ex-vriendin afgenomen. “Ik vermoed dat hij die avond de berichten heeft gezien en dat de situatie dan ontploft is.” Op vraag van voorzitter Antoon Boyen zal de politie de bewuste berichten aan het dossier voegen. De getuige zal daarom woensdagmiddag nog verder verhoord worden.

“Ze was bang”

Tijdens eerder tijdelijke relatiebreuken met de beschuldigde zocht Gruwez meestal opnieuw contact met haar ex-partner. Hannes P. legde uit dat K. haar toen regelmatig stond op te wachten. “Ze had me gezegd dat ze bang was. Ik ben haar daarom dan eens gaan halen op haar werk in Roeselare.” De ex-vriend van Sharon verklaarde ook dat ze niet op haar mondje gevallen was, waardoor hij tijdens discussies vaak het onderspit moest delven.

Op het moment van de feiten was het slachtoffer aan de slag bij een fietsenzaak. “Ze was heel spontaan, heel uitbundig. Ze deed bij ons de receptie en ze deed dat heel goed”, vertelde zaakvoerder Filiep Carpentier. Collega Laurie B. vond het wel lastiger om met Sharon samen te werken. “Op werkvlak kwamen we soms niet zo goed overeen. Voor haar mocht het allemaal een beetje langzamer, maar we hebben daar gaandeweg een evenwicht in gevonden.”

De getuige was ook op de hoogte van de turbulente relatie met Davy K.. “Ze zag hem graag, maar ik snap tot vandaag niet waarom. Ze kon evengoed de liefde vinden bij een andere partner en ik denk dat ze op dat vlak goed op weg was”, verwees ze naar S. In een banaal verkeersongeval heeft B. nooit geloofd. “Mijn eerste gedachte was dat het moedwillig was. Ik kon ook niet geloven dat ze haar gordel niet droeg.”

Sharon Gruwez luchtte over de moeilijkheden met de beschuldigde ook regelmatig haar hart bij een andere collega. “Ze vertelde eens dat ze weer spel had gehad met Davy. Hij was aan het rijden zoals een zot. En hij zei: als je niet van mij bent, zal je van niemand zijn. Straks rij ik tegen een boom en is het direct gedaan.” Olivia D. stapte na de feiten spontaan met haar verhaal naar de politie. “Dat was het eerste waar ik aan dacht toen mijn baas vertelde van dat ongeval.”

Moederskindje

Ten slotte vertelde een gemeenschappelijke kennis van de betrokkenen dat K. een moederskindje is. Toen hij toch eens geen nieuwe wagen kreeg, zette de beschuldigde volgens Ludovic V. een plan op. “Hij heeft dan met iemand afgesproken om die auto kapot te rijden op een betonnen muurtje van een brug, zodat hij toch een nieuwe zou krijgen. De auto was perte totale en hij heeft van zijn moeder een nieuwe gekregen.” V. herinnerde zich ook dat het koppel wel twintig keer uit elkaar ging. “Sharon was er altijd van overtuigd dat ze hem ging veranderen, maar het is niet gelukt.”

Meerdere getuigen werden verplaatst naar de zitting van woensdag. Zo komen de moeder van de beschuldigde en de oom van het slachtoffer dan pas aan bod.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.