Assisen Sharon: “Geen bewijs dat hij Sharon wou vermoorden” (verdediging)

foto LK
Laurens Kindt

Op het assisenproces tegen Poperingenaar Davy K. (32), die beschuldigd wordt van de moord op zijn ex-vriendin Sharon Gruwez (22) in 2018, heeft de verdediging voor het eerst het woord genomen. Advocaten Omar en Mounir Souidi maakten duidelijk dat ze de vrijspraak zullen vragen voor moord. “Er is geen bewijs voorhanden dat Davy Sharon wou vermoorden”, klonk het.

Na de voorlezing van de akte van beschuldiging door advocaat-generaal Serge Malefason kreeg de verdediging van Davy K. het woord. Advocaten Omar en Mounir Souidi hadden geen akte van verdediging opgesteld maar wilden toch al hun standpunt mondeling toelichten voor de jury. “Wij zijn begin dit jaar gecontacteerd door Davy, met de vraag om hem bij te staan in deze assisenzaak”, begon Mounir Souidi. “Het zag er lang naar uit dat deze zaak voor de politierechtbank zou eindigen. Hij vertelde ons dat hij veel te snel had gereden, dat er een ongeluk was gebeurd en dat zijn vriendin was overleden. Hij kon onmogelijk verder leven met het etiket van moordenaar. Hij gaf toe dat hij in zijn leven vele fouten had gemaakt maar een moord, die had hij niet gepleegd, zei hij. Mijn broer Omar en ik hebben het dossier gelezen. Volgens ons is er geen bewijs voorhanden dat Davy Sharon wou vermoorden”, klonk het.

Het ongeval gebeurde in de nacht van 31 oktober op 1 november 2018. (archieffoto RV)
Het ongeval gebeurde in de nacht van 31 oktober op 1 november 2018. (archieffoto RV)

Mounir Souidi richtte zich tot de jury. “U zal moeten oordelen. Niet of Davy een goeie partner was, of hij jaloers was, of hij wel of niet bepaalde karaktertrekken heeft. U moet oordelen over de vraag of hij een moord gepleegd heeft. Is daar een bewijs voor? U zult alle getuigen horen, alle elementen krijgen. In ons pleidooi zult u dan horen dat er volgens ons geen enkel bewijs geleverd is dat Davy een moordenaar is”, klonk het.

Ook de advocaten van de burgerlijke partijen stelden zich kort voor.

Na de middagpauze zal voorzitter Antoon Boyen beschuldigde Davy K. voor het eerst verhoren.