https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

44 getuigen op proces over moord in Kortrijkse drugsmilieu

Bron: Belga

Op het assisenproces tegen Ramzes Takaev (48) worden in november 44 getuigen gehoord. De Tsjetsjeen uit Izegem blijft met klem elke betrokkenheid bij de moord op zijn dealer Pascal Bauwens (40) uit Kortrijk ontkennen.

De ouders van Pascal Bauwens hadden al ruim twee dagen niets meer van hun zoon gehoord, die nochtans vlak naast hen woonde. Op 2 februari 2018 besloot Patrick Bauwens daarom een kijkje te nemen in het huis van het slachtoffer. Pascal Bauwens lag in een plas bloed en was duidelijk met geweld om het leven gebracht. Volgens de wetsdokter kreeg de Kortrijkzaan met een zwaar voorwerp drie harde klappen op zijn hoofd.

Onduidelijk motief

In de nacht van 30 op 31 januari had zijn vader voor het laatst lawaai gehoord in de woning van het slachtoffer. Bovendien zag hij toen een wagen met gedoofde lichten wegrijden. De klanten van de Kortrijkse dealer beschreven nog enkele andere mensen die bij Bauwens over de vloer kwamen. Eén van hen werd dankzij telefonieonderzoek na enkele dagen geïdentificeerd als Ramzes Takaev.

Voor de moord op Pascal Bauwens (foto) staat een 48-jarige Tsjetsjeen terecht. (gf)
Voor de moord op Pascal Bauwens (foto) staat een 48-jarige Tsjetsjeen terecht. (gf)

De Tsjetsjeense Izegemnaar verklaarde aan de speurders dat hij die nacht inderdaad op bezoek ging bij het slachtoffer, maar dat hij van zijn dood niets afwist. Aan zijn partner had hij echter verteld dat hij op het toilet zat toen Bauwens werd doodgeslagen. Naar eigen zeggen zou Takaev de mannen in kwestie zelfs niet gezien hebben. Het precieze motief voor de moord blijft nog onduidelijk. Ramzes Takaev moet zich behalve voor moord ook voor diefstal verantwoorden. Volgens het openbaar ministerie ging hij aan de haal met drugs, geld en sleutels van het slachtoffer.

44 getuigen

Woensdagnamiddag vroeg openbaar aanklager Tom Janssens om 40 mensen als getuige op te roepen. De verdediging stelde drie bijkomende getuigen voor, terwijl de burgerlijke partij een kennis van het slachtoffer als extra moraliteitsgetuige wil laten oproepen. Het arrest over de getuigenlijst wordt pas op 22 september uitgesproken, maar voorzitter Willem De Pauw liet tijdens de preliminaire zitting al duidelijk verstaan dat alle voorgestelde getuigen effectief gehoord zullen worden.

Meester Kris Vincke

Tijdens het assisenproces zal de beschuldigde verdedigd worden door meester Kris Vincke. Meester Randall Huysentruyt en meester Kelly Decaluwé treden dan weer op als advocaten van de ouders van het slachtoffer. De belangen van de oudste dochter van Pascal Bauwens worden verdedigd door meester Marc Decramer. Ten slotte zal meester Filip De Reuse zich nog burgerlijke partij stellen voor de minderjarige dochter van het slachtoffer.

Het proces gaat op dinsdagnamiddag 9 november verder met de samenstelling van de volksjury. Op vrijdag 12 november leest de procureur-generaal zijn akte van beschuldiging voor. De beschuldigde wordt op maandagochtend 15 november verhoord door de voorzitter, waarna de eerste getuigen aan het woord zullen komen. Voor moord riskeert Ramzes Takaev levenslange opsluiting.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten