Hof van Assisen : slachtoffer leende geld bij verschillende vrienden

Op het assisenproces tegen Bart Van Goethem (39) hebben verschillende vrienden getuigd dat het slachtoffer regelmatig geld leende bij hen.

© BELGA

Casandra Baudot (34) betaalde het geld wel zo goed als altijd terug. Ook tijdens een vorige relatie kende het slachtoffer al financiële problemen. De moeder van haar toenmalige partner moest regelmatig bijspringen. “Ze bleef altijd lang in bed liggen. Als ze werkte, duurde het nooit lang”, aldus Berlinde Van Caeseele. Meestal vertelde Casandra Baudot dat ze het geld nodig had om eten te kopen voor de kinderen. “Ik gaf haar vijf keer een paar honderd euro en voerde haar dan ook naar de winkel om boodschappen te doen”, verklaarde Marc Degraeve.

“Ze betaalden altijd, maar soms laattijdig”

Na de breuk ontdekte Bart Van Goethem een heleboel onbetaalde facturen en aanmaningen. Hij liet zijn ongenoegen daarover blijken tegenover zijn buur en huisbaas. “Het was vooral Casandra die zich bezig had gehouden met de financiën”, getuigde Mark Cornelissen. “Ze betaalden altijd, maar soms laattijdig. Casandra had dan wel een uitleg klaar, maar ik merkte na een tijdje dat die uitleg niet altijd klopte.” Ook de andere moraliteitsgetuigen merkten op dat het slachtoffer niet verlegen zat om een leugentje om bestwil. Ze kon ook vrij wispelturig zijn, maar zorgde met veel liefde voor haar kinderen.

Spelletjes spelen

Bart Van Goethem werd door de vrienden en kennissen van zijn vrouw omschreven als heel teruggetrokken. “Bart zat altijd met zijn rug naar iedereen toe aan zijn computer. Hij deed niets anders dan spelletjes spelen op die computer”, aldus Heidi Degryse. Dat beeld van de constant gamende Van Goethem werd bevestigd door de andere getuigen. Het koppel had eigenlijk amper een sociaal leven.

“Altijd een lieve jongen geweest”

Tot slot kwam de moeder van de beschuldigde nog aan het woord. Van Goethem trok op 17-jarige leeftijd het huis uit en zag zijn moeder de volgende 17 jaar niet. De vrouw ontkende dat haar zoon gevlucht was voor de moeilijke gezinssituatie thuis. “Bart is altijd een lieve jongen geweest. Ik ben er hard van verschoten en had dat niet in hem gezien.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.