Hij gaf 100 euro voorschot voor moord op zijn ex, nu krijgt hij voorwaardelijke celstraf

© Getty
Redactie KW

Een 44-jarige man uit Zwevegem die een relatiebreuk niet kon verwerken en een moord op zijn ex beraamde, is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een volledig voorwaardelijke celstraf van 30 maanden en een boete van 800 euro. Afgewezen worden, daar had hij het moeilijk mee, want ook twee andere exen belaagde hij. De moordplannen deed hij af als fantasie.

Na een relatiebreuk zocht Patrick D. via een chatroom naar iemand die tegen betaling een moordenaar of zuurgooier kon vinden. Dat het hem menens was, bleek toen een geïnteresseerde hem meldde dat hij iemand gevonden had. Prompt stopte D. hem 100 euro voorschot toe. “Hij was bereid zijn hele leven af te betalen. Een bewijs dat hij heel wraaklustig en gevaarlijk is”, aldus de openbare aanklager.

De contactpersoon incasseerde gewoon 100 euro maar ging niet op zoek naar een moordenaar. Hij zat gewoon in geldnood. Dat kwam hem op de toorn van Patrick D. te staan. “Ik dronk toen te veel en zat zonder werk”, vertelde hij aan de rechter. “Alles gebeurde in opwellingen. Ik was boos op de wereld maar zou nooit iemand laten vermoorden.”

Ondertussen leerde hij naar eigen zeggen uit zijn fouten en liet hij zich begeleiden door een psycholoog. Hij heeft ook een nieuwe relatie. “Zij werd destijds ook gestalkt. Nu heb ik gezien hoeveel miserie dat met zich meebrengt”, aldus D.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier