Hervallen drugsdealer uit Brugge hangt bijna tien jaar effectief boven het hoofd

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 28-jarige Bruggeling is donderdag voor de Brugse strafrechter verschenen omdat hij zijn voorwaarden na drie eerdere veroordelingen niet naleefde. Bijna zes jaar voorwaardelijke celstraf dreigt zo effectief te worden. In een nieuw drugsdossier werd recent al vier jaar effectieve gevangenisstraf gevorderd.

Michael D. liep in 2013 een eerste zware veroordeling op. Voor het dealen van drugs en een diefstal met geweld kreeg hij toen een gevangenisstraf van 37 maanden. Later werd hij ook nog veroordeeld tot negen maanden voorwaardelijk en tot twee jaar voorwaardelijk. Het openbaar ministerie vroeg aan de rechter om de voorwaarden van de beklaagde in te trekken. “Eigenlijk trappelen we al vier jaar ter plaatse. Meneer komt zijn afspraken niet na en zijn cannabisgebruik nam ook opnieuw toe”, aldus procureur Wendy Van Raepenbusch.

Bovendien belandde Michael D. in maart 2017 opnieuw in de cel voor het dealen van drugs. In dat dossier vorderde het openbaar ministerie op een eerdere zitting vier jaar effectieve gevangenisstraf. De verdediging legde uit dat de Bruggeling nu wel opnieuw de juiste weg is ingeslagen en aan zijn drugsprobleem wil werken. De rechter doet op 5 oktober uitspraak over het intrekken van de voorwaarden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier