Heroïneverslaafde Torhoutenaar riskeert 20 maanden cel voor reeks diefstallen en inbraken

© gf
Redactie KW

Een 48-jarige Torhoutenaar riskeert 20 maanden celstraf voor een reeks diefstallen en inbraken. De man kampt al jaren met een heroïneverslaving.

Het gerecht kreeg Patrick R. in het vizier toen hij op 26 februari in het stedelijk zwembad in Torhout een portefeuille ontvreemdde. Hij gebruikte de bankkaart van het slachtoffer in een nabijgelegen winkel waar hij gefilmd werd door een bewakingscamera. Vlakbij de winkel ging hij ook nog met een rugzak aan de haal uit een geparkeerde wagen. Tegen de winkelierster loog hij dat hij een 14-jarige jongen had zien weglopen.

R. werd aangehouden maar kwam op 3 maart voorwaardelijk vrij. Amper 14 dagen later pleegde hij opnieuw een diefstal uit een wagen waarna hij terug in de cel belandde. Het parket linkte hem aan in totaal 8 feiten in Lichtervelde, Roeselare en Torhout.

R. zeult een strafregister van 7 bladzijden mee. Volgens advocate Beatrice Waerenburgh kampt hij al vele jaren met een heroïneverslaving. “Hij pleegde diefstallen om zijn drugs te betalen”, pleitte ze. “Hij was enkel geïnteresseerd in het geld. Zowat alle andere gestolen spullen keerden terug naar de slachtoffers.”

De uitspraak volgt op 28 augustus. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.