Een koppel uit Middelkerke werd door Marnix T. ingezet als koeriers. Het openbaar ministerie vorderde gevangenisstraffen tot vier jaar effectief.

Op 14 november 2017 werden tijdens een huiszoeking 205 gram heroïne en 43 gram cocaïne aangetroffen. De Ichtegemnaar had de drugs enkele dagen eerder aangekocht in Rotterdam. Meestal stuurde hij echter Cédric D. en diens vriendin Charlotte V. op pad. Sinds mei 2017 speelden ze in totaal negen keer een rol als koerier en haalden ze telkens een paar honderd gram heroïne en 50 gram cocaïne. De heroïne werd door T. vaak voor het dubbele van de aankoopprijs doorverkocht.

Voor D. eiste het OM minstens 30 maanden effectieve celstraf. Zijn advocaat Stijn Leliaert legde echter uit dat de man enkel als koerier fungeerde om zijn eigen verslaving te financieren. Per trip naar Rotterdam gaf T. hem 15 gram heroïne, een kleine hoeveelheid cannabis en een onkostenvergoeding van 100 euro. De advocaten van het koppel uit Middelkerke vroegen om hun cliënten een werkstraf op te leggen.

De verdediging van Marnix T. benadrukte dat zijn cliënt absoluut geen gewetenloze dealer is. "We moeten alles in verhouding zien, zo heeft hij bijvoorbeeld praktisch nooit cocaïne verkocht", aldus meester Kris Vincke. De Ichtegemnaar zou zelf tot drie gram heroïne per dag gebruikt hebben. Daarom drong zijn advocaat aan op een straf gekoppeld aan voorwaarden. Ten slotte vroeg de verdediging ook om een mildere verbeurdverklaring dan de gevorderde 37.000 euro uit te spreken.

De rechter doet op 7 juni uitspraak.

(BELGA)

Een koppel uit Middelkerke werd door Marnix T. ingezet als koeriers. Het openbaar ministerie vorderde gevangenisstraffen tot vier jaar effectief.Op 14 november 2017 werden tijdens een huiszoeking 205 gram heroïne en 43 gram cocaïne aangetroffen. De Ichtegemnaar had de drugs enkele dagen eerder aangekocht in Rotterdam. Meestal stuurde hij echter Cédric D. en diens vriendin Charlotte V. op pad. Sinds mei 2017 speelden ze in totaal negen keer een rol als koerier en haalden ze telkens een paar honderd gram heroïne en 50 gram cocaïne. De heroïne werd door T. vaak voor het dubbele van de aankoopprijs doorverkocht.Voor D. eiste het OM minstens 30 maanden effectieve celstraf. Zijn advocaat Stijn Leliaert legde echter uit dat de man enkel als koerier fungeerde om zijn eigen verslaving te financieren. Per trip naar Rotterdam gaf T. hem 15 gram heroïne, een kleine hoeveelheid cannabis en een onkostenvergoeding van 100 euro. De advocaten van het koppel uit Middelkerke vroegen om hun cliënten een werkstraf op te leggen.De verdediging van Marnix T. benadrukte dat zijn cliënt absoluut geen gewetenloze dealer is. "We moeten alles in verhouding zien, zo heeft hij bijvoorbeeld praktisch nooit cocaïne verkocht", aldus meester Kris Vincke. De Ichtegemnaar zou zelf tot drie gram heroïne per dag gebruikt hebben. Daarom drong zijn advocaat aan op een straf gekoppeld aan voorwaarden. Ten slotte vroeg de verdediging ook om een mildere verbeurdverklaring dan de gevorderde 37.000 euro uit te spreken.De rechter doet op 7 juni uitspraak.(BELGA)