Hells Angel krijgt zeven jaar voor twee cannabisplantages en wapenbezit

© Getty Images
Redactie KW

Een Hells Angel uit het Oost-Vlaamse Evergem is in beroep veroordeeld tot vier jaar cel voor het runnen van twee cannabisplantages. Naast een plantage in het Nederlandse Goes werden ook in Alveringem drugs gekweekt. Voor het bezit van een massa verboden wapens kreeg hij nog eens drie jaar cel.

Op 6 januari 2016 werd achter de gemeentelijke feestzaal in Leisele, deelgemeente van Alveringem, een cannabisplantage ontdekt. De politie had informatie gekregen en begon in september 2015 met observaties en telefonieonderzoek bij onder anderen spilfiguur van de Hells Angels Philippe D. (47) uit Evergem.

Hij werd eerder al veroordeeld voor het runnen van cannabisplantages. Toen ze uiteindelijk de loods binnenvielen, werd een professionele plantage van 1.200 planten aangetroffen. Op hetzelfde moment werd ook binnengevallen in een loods in het Nederlandse Goes. Daar werden ruim 5.000 planten ontdekt.

Wapenarsenaal

In het clubhuis van de Hells Angels in Gent werd dan weer een wapenarsenaal aangetroffen waaronder knuppels, een uitschuifbare matrak, stokken, baseballbats, boksijzers en bijlen. “Precies zoals de Neanderthalers”, schertste de procureur-generaal. Met vier jaar kreeg D. de zwaarste celstraf, maar het parket ging in beroep.

Voor D., die niet kwam opdagen voor zijn proces, vorderde de procureur-generaal vier jaar cel en nog eens drie jaar voor de wapens. “Een straf van vier jaar is niet afdoende. Je moet eens kijken hoe die plantages in elkaar zaten, dat was bijna professioneel.”

Bij verstek

Het hof volgde de vordering van de procureur-generaal en veroordeelde D. tot vier jaar voor de kweek van cannabis en verklaarde ook 250.000 euro aan inkomsten verbeurd. Bovendien kreeg hij nog eens drie jaar effectief voor de wapens waardoor hij in totaal voor zeven jaar naar de gevangenis moet.

D. liet verstek bij de behandeling van de zaak en kan dus nog verzet aantekenen. Merkwaardig genoeg was de man wel aanwezig bij de uitspraak omdat hij volgens zijn advocaat over de behandeling had gelezen in de krant. Omdat er volgens de procureur-generaal weinig vluchtgevaar is, werd zijn onmiddellijke aanhouding niet gevraagd. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier