Heel wat vergiftigde honden in Veurne: “Hondenhater aan het werk?”

© BF
Redactie KW

De politiezone Spoorkin startte met een onderzoek nadat verschillende hondjes in de buurt van de Hanssenslaan in Veurne vergiftigd werden. “Hier zijn op korte tijd verschillende honden bijgekomen, maar blijkbaar heeft niet iedereen dat even graag.”

Op donderdag 27 juni kwam de Veurnse Joke Vandenbussche thuis van het werk en vond ze haar hondje Stella, een kruising tussen een Jack Russell en een Cairn Terriër, lusteloos terug. “Onze 8-jarige hond kon niet meer op haar pootjes staan. In haar hokje vonden we braaksel terug”, aldus Joke Vandenbussche. Zei besliste onmiddellijk om een dierenarts op te zoeken. Daar bleek dat het hondje vergiftigd was. “Dankzij het krijgen van een anti-gifspuit leeft Stella nu nog. Tien dagen lang was ze echt ziek. Sinds begin deze week gaat het opnieuw beter met haar, maar volgens de dierenarts zal ze nog een tijdje last hebben van het ingenomen gif”, aldus haar baasje.

Tijdens bakkerijbezoek nog ander geval ontdekt

Toen Joke deze week naar de bakker ging hoorde ze dat ook een ander hondje hetzelfde had meegemaakt. Inmiddels heeft ze weet van in totaal vier honden uit de omgeving die vergiftigd zijn. “Dit kan geen toeval meer zijn. Ik denk persoonlijk dat er een hondenhater op onze wijk aan het werk is. In korte tijd zijn heel wat jonge gezinnen met en hond in en rond de Hanssenslaan wonen. Wij hebben er zeker geen last van. Geluidoverlast is er bijvoorbeeld nauwelijks. Maar blijkbaar hebben anderen mensen er wel problemen mee.” Volgens Joke slaat de dierenhater toe in de kleine wandelpaden die door de wijk lopen.

Verslagen van de dierenarts afwachten

De politie kreeg voor gisterenmorgen drie meldingen van vergiftigde honden binnen. “Momenteel zijn we volop bezig met een onderzoek. Daarbij doen we een beroep op de verslagen van de dierenarts”, bevestigt Toon Fontaine van de politiezone Spoorkin. De politie houdt de buurt in de gaten en hoopt ook dat mensen die iets verdachts opmerken hen verwittigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier