Hartfalen in vakantiewoning in Leke toch moord?

Redactie KW

Twee Britten werden dinsdag in Coventry opgepakt voor hun betrokkenheid bij het verdacht overlijden van een Pakistaan in een vakantiewoning in Leke.


Eerst werd gedacht aan een natuurlijk overlijden, maar bij onderzoek werden vreemde stoffen in zijn bloed gevonden. De twee Britten reisden samen met de Pakistaan, maar bleken verdwenen op het moment dat de man dood werd aangetroffen.

Dat melden enkele dagbladen. Op 26 augustus overleed een 49-jarige Pakistaan in een vakantiewoning in Leke. Zijn twee Britse reisgezellen, mannen van 24 en 26 jaar, waren verdwenen. Aanvankelijk werd vastgesteld dat de man overleed door hartfalen. Het parket van Veurne besliste meteen om de twee reisgezellen te seinen omdat het vreemd was dat ze zomaar vertrokken. Er werd gedacht aan mensenhandel. Toen nader onderzoek wees op vreemde stoffen in het bloed, kwam de piste van een verdacht overlijden naar boven. De Engelse politie werd gevraagd om de twee op te pakken en uit te leveren aan ons land. Dat gebeurde vorige dinsdag in Coventry. De twee zijn nu opgesloten in afwachting van een uitlevering aan België. Er wordt dan verder onderzocht of het inderdaad om moord gaat.

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.