Harm Vanhoucke slachtoffer van verkeersagressie

© Foto Coghe

Wielrenner Harm Vanhoucke uit Aalbeke is vanmiddag slachtoffer geworden van verkeersagressie. De renner van Lotto-Soudal werd eerst van de baan gereden waarna de chauffeur hem enkele vuistslagen gaf.

Op Facebook doet Vanhoucke zijn verhaal. “Omstreeks 12 uur werd ik in Aalbeke in de Aalbeeksestraat van de baan gereden door een zwarte bestelwagen. De bestuurder, een man van ongeveer 40 tot 45 jaar en zwaargebouwd, stapte uit en gedroeg zich agressief. Ik maande hem aan om afstand te houden, maar na dit gezegd te hebben, kreeg ik enkele vuistslagen. Dit is allesbehalve normaal in tijden van Corona. Als iemand deze persoon zou kennen, gelieve met mij contact op te nemen.”

Moeilijk debuut bij de profs

Harm Vanhoucke stond al vanaf de jeugd bekend als een groot klimtalent. Als eerstejaarsbelofte won hij de Ronde van Lombardije en een bergrit in de Tour des Pays de Savoie-Mont Blanc. Hiernaast finishte hij nog eens als 9de in de Ronde van de Toekomst. Een jaar later won hij een bergrit en het eindklassement in de Ronde van Navarra en een bergrit in de Giro della Valle d’Aosta. Daarnaast stond hij op het podium van de Tour des Pays de Savoie-Mont Blanc naast winnar Egan Bernal en de Bjorg Lambrecht. Door deze goede prestaties kon hij op 1 juli 2018 prof worden bij voor Lotto-Soudal. Zijn eerste anderhalf jaar bij de grote jongens verliepen fysiek en mentaal moeilijk door overtraining en vorig jaar verloor hij dan nog eens zijn boezemvriend Bjorg Lambrecht.

Wat brengt 2020 nog?

Dit jaar leek de Aalbekenaar eindelijk zijn draai gevonden te hebben in het profpeloton. Hij opende zijn seizoen met een aantal Spaanse eendagswedstrijden en behaalde een 10de plaats in de Trofeo Serra de Tramuntana, waar hij de finale kleurde, en een 15de stek Pollença – Andratx. Hierna finishte hij nog als 10de in het eindklassement van de Ruta Ciclista Del Sol. Normaal wou hij graag toewerken naar de Ronde van Italië, maar door het Coronavirus is het onzeker wanneer hij zijn volgende wedstrijd kan rijden en zich bewijzen. Vanhoucke zijn contract bij Lotto-Soudal loopt namelijk op het einde van het seizoen af.