Hardleerse verkeerscrimineel uit Oostende vangt bot in beroep: twaalf jaar cel

© iStock
Redactie KW

Een 37-jarige Oostendenaar heeft in beroep opnieuw twaalf jaar celstraf gekregen, waarvan 8,5 jaar effectief, voor een hele reeks verkeersinbreuken.

Tussen het najaar van 2017 en het voorjaar van 2019 liep S.R. systematisch tegen de lamp voor verkeersovertredingen. Zo kroop hij ondanks een rijverbod telkens weer achter het stuur van zijn wagen. Zijn verzekering was nooit in orde en soms was hij ook onder invloed van alcohol of drugs. De meeste inbreuken werden vastgesteld in het Brugse, waar hij toen verbleef, maar ook in Blankenberge en Oostende werd R. meerdere keren betrapt.

Al 27 keer veroordeeld

Uiteindelijk legde de politierechter hem in tien dossiers in totaal liefst veertien jaar effectieve celstraf op. S.R. was voor geen enkel proces komen opdagen, maar toen hij in september vorig jaar wegens andere feiten in de cel belandde, tekende hij verzet aan. De man was op dat moment al 27 keer veroordeeld door de politierechtbank.

Na verzet werd het effectieve deel van de zware celstraf herleid tot 10,5 jaar cel. Advocaat Mathieu Langerock tekende alsnog beroep aan tegen negen veroordelingen – samen goed voor twaalf jaar cel, waarvan 8,5 jaar effectief – en vroeg om de straffen te milderen. Hij benadrukte dat zijn cliënt recent geen nieuwe feiten meer gepleegd heeft. Maar de rechter kende vrijdag geen genade en bevestigde de eerder opgelegde straffen. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier