Hardleerse tafelschuimer drinkt zes Duvels op terrasje: vier maanden cel gevraagd

© GF
Redactie KW

Een hardleerse tafelschuimer met al vijftig feiten op zijn actief riskeert opnieuw vier maanden cel omdat hij zes Duvels dronk op een terrasje in De Panne en niet kon betalen.

Tafelschuimer Jozef M., een 63-jarige man die tegenwoordig in Duffel woont, is lang geen onbekende voor het gerecht. De man woonde vroeger in Blankenberge en pleegde aan de Oostkust ook al tal van feiten. In 2016 kreeg hij van de strafrechter in Brugge nog eens 18 maanden effectieve celstraf voor een reeks van meer dan 14 feiten van afzetterij. Telkens ging hij tafelen zonder betalen. In meerdere restaurants bestelde hij steaks met saus en een rist drankjes goed wetende dat hij niet kan betalen.

In de cel

Na zijn eerdere veroordelingen vloog de man ook een tijdje in de cel maar hij hervalt in zijn slechte gewoontes. Zo bezocht hij op 26 november vorig jaar een brasserie in De Panne waar hij op een terrasje liefst zes Duvels bestelde. Nadat hij die allemaal opgedronken had vertrok hij gewoon zonder betalen.

“De uitbater deed aangifte en de politie kon zijn identiteit snel achterhalen”, sprak de procureur. “Hij is immers geen onbekende voor ons en is al gekend voor zeker 50 feiten van afzetterij.” De man liet verstek gaan en riskeert nu 4 maanden cel en 400 euro boete. Vonnis op 9 oktober. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.