Op 16 mei kwam Jan D. (52) in een loods in Knokke een lot van een vijftiental oude golfkarren ophalen. Hij had de voertuigen aangekocht om ze te herstellen en door te verkopen. Maar in de loods stond ook nog een afgedankt golfkarretje, dat toebehoorde aan een overleden man. "Hoewel hij wist dat dit karretje niet tot het lot behoorde, besliste de beklaagde het toch in te laden", stelde de procureur.

De procureur eist een jaar celstraf voor D., die allerminst aan zijn proefstuk toe was. De man liep sinds 2000 al liefst 35 correctionele veroordelingen op, waaronder een tiental voor oplichting. Toch vroeg zijn advocate de vrijspraak. "Mijn cliënt meende echt dat die golfkar tot het aangekochte lot behoorde", pleitte meester Mieke Byttebier. "Hij had niet de intentie om het te stelen." Jan D. trad zijn advocate bij. "Het was gewoon een misvatting", besloot hij.

(AFr)

Op 16 mei kwam Jan D. (52) in een loods in Knokke een lot van een vijftiental oude golfkarren ophalen. Hij had de voertuigen aangekocht om ze te herstellen en door te verkopen. Maar in de loods stond ook nog een afgedankt golfkarretje, dat toebehoorde aan een overleden man. "Hoewel hij wist dat dit karretje niet tot het lot behoorde, besliste de beklaagde het toch in te laden", stelde de procureur.De procureur eist een jaar celstraf voor D., die allerminst aan zijn proefstuk toe was. De man liep sinds 2000 al liefst 35 correctionele veroordelingen op, waaronder een tiental voor oplichting. Toch vroeg zijn advocate de vrijspraak. "Mijn cliënt meende echt dat die golfkar tot het aangekochte lot behoorde", pleitte meester Mieke Byttebier. "Hij had niet de intentie om het te stelen." Jan D. trad zijn advocate bij. "Het was gewoon een misvatting", besloot hij.(AFr)