Hardleerse inbreker uit Oostende krijgt vijftien maanden cel

© Getty Images
Redactie KW

Een 30-jarige Oostendenaar heeft in de Brugse rechtbank vijftien maanden effectieve celstraf gekregen voor een reeks inbraken in zijn thuisstad. De hardleerse man komt hiermee aan dertig veroordelingen.

Op 31 augustus vorig jaar pleegde A.K. een diefstal in de Inno in Oostende. De man was toen pas enkele maanden vrij uit de gevangenis. In september probeerde hij ook tot twee keer toe in te breken bij immokantoor Immobilia Royal en halfweg oktober brak hij ook nog binnen in een café. Hij liet toen zijn vingerafdrukken achter op een wijnfles.

In januari werd A.K. opgepakt maar twee maanden later kwam hij opnieuw vrij. Op 14 juni pleegde hij inbraken in twee wagens een ondergrondse parkeergarage. In een van de wagens maakt hij een iPod en 50 euro cash buit.

Drankprobleem

Het parket vroeg twee jaar cel voor A.K., die eerder al 29 veroordelingen opliep. Zijn advocaat drong aan op een straf met uitstel. “Mijn cliënt is al 20 jaar in België maar raakte aan lagerwal en ontwikkelde een drankprobleem. Hij pleegde de feiten onder invloed van alcohol.” (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier