Bart V. roofde onder andere een duikclub in Izegem helemaal leeg. De beklaagde stond op het moment van de feiten nog onder voorwaarden na een vorige veroordeling.

Bart V. sloeg in augustus 2016 zijn slag bij Duikclub Dukduvels. Hij ging er niet alleen aan de haal met duikmateriaal, maar bijvoorbeeld ook met twee kookplaten en enkele tafels. In diezelfde periode stal hij in Ardooie enkele kunstvoorwerpen en handtassen. Bij een inbraak in Izegem maakte de beklaagde in juni al een handtas, zilveren bestek, een trolley en muntstukken ter waarde van 600 euro buit.

Enkele andere diefstallen werden door Bart V. met klem ontkend. Zo werden in zijn woning spullen aangetroffen die in september 2016 gestolen waren op een werf van zijn werkgever in Anderlecht. Ook voor de diefstal van een wasmachine in Meulebeke vroeg de verdediging de vrijspraak. V. beweerde immers dat hij het toestel gekregen had.

Bart V. was absoluut niet aan zijn proefstuk toe. In oktober 2015 kreeg hij nog vier jaar cel, waarvan de helft met uitstel, voor ruim 40 inbraken. De rechter tilde zwaar aan de nieuwe inbraken, omdat hij de voorwaarden uit zijn vorige vonnis aan zijn laars lapte.

(BELGA)