Hardleerse drugsdealer riskeert opnieuw strenge straf

Drie twintigers uit Brugge hebben zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor de verkoop van drugs. Arthur B. (21) had na een reeks zware veroordelingen net een laatste kans gekregen van het Gentse hof van beroep, maar raakte verslaafd aan heroïne. Het openbaar ministerie vorderde strenge, effectieve gevangenisstraffen.


Op korte tijd liep de jongeman een hele reeks veroordelingen op voor feiten in het drugsmilieu. In totaal ging het zelfs om 100 maanden effectieve gevangenisstraf. In april 2018 werden die effectieve celstraffen door het hof van beroep omgezet in een werkstraf en een straf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden.

De politie beschikte enkele maanden later al over informatie dat Arthur B. opnieuw dealde. Uit verder onderzoek bleek dat Guillian D. zijn leverancier van cocaïne was. Bovendien was de jonge Bruggeling ondertussen zelf verslaafd geraakt aan heroïne. Op 11 februari werd bij een huiszoeking cannabis aangetroffen bij B. en Shane M. Die zou dan op zijn beurt regelmatig heroïne aangekocht hebben in Rijsel. Volgens het parket had Arthur B. in totaal 23 klanten die cannabis, cocaïne of heroïne bij hem kochten.

Guillian D. ontkent met klem zijn betrokkenheid in het dossier. “Alles is opgebouwd op basis van verklaringen uit de entourage van B., die zelf zijn verklaring gewijzigd heeft”, aldus meester Bart Bleyaert, die de vrijspraak vroeg.

De andere beklaagden hopen op een straf met uitstel, gekoppeld aan probatievoorwaarden. Arthur B. zou volgens zijn advocaat Jorn Verminck door een moeilijke relatiebreuk hervallen zijn. Allebei verklaarden ze vooral te dealen om hun eigen gebruik te kunnen financieren.

De rechter doet uitspraak op 30 augustus.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.