Hardleerse drugsbaron uit Pittem opnieuw voor rechter

Redactie KW

Ondanks meerdere zware celstraffen in het verleden moest notoir drugsbaron en bordeelhouder Johan V. (52) uit Pittem zich donderdag alweer voor de correctionele rechtbank verantwoorden.

De man zou in de loop van 2016 geregeld speed en cannabis hebben geleverd aan John K. (41) en zijn toenmalige vriendin Valerie V. (34). Bij een huiszoeking in oktober 2016 in hun woning in Pittem trof de politie 1,2 kilogram speed aan in de tuin. Bij Johan V. zelf werd toen niets gevonden, maar het koppel wees hem wel aan als hun leverancier.

Het openbaar ministerie vroeg 37 maanden effectieve celstraf voor Johan V. Voor John K. en Valerie V., die tegenwoordig in Oostkamp wonen, vroeg hij twee jaar cel. Ook Beernemnaar Bjorn K., die nieuwe partner van Valerie V., staat terecht en riskeert 18 maanden cel. Johan V. kwam aanvankelijk niet opdagen voor het proces waardoor zijn zaak bij verstek werd behandeld. Maar uiteindelijk kwam hij toch nog de zittingzaal binnengelopen en mocht hij van de rechter zijn zegje doen.

Johan V. ontkende elke betrokkenheid bij de zaak. “Deze mensen misbruiken mijn reputatie om de schuld in mijn schoenen te schuiven. Er werd bij mij niets gevonden. Ik verkoop dezer dagen enkel nog jacuzzi’s.” De uitspraak volgt op 22 november. Johan V. verzamelde sinds 1994 in totaal al ruim 30 jaar celstraf voor onder meer internationale drugstrafiek. In een put van de tuin van zijn bordeel langs de Brugsesteenweg in Pittem werd in 2012 een koelbox aangetroffen met drie kilogram speed. Zijn recentste veroordelingen zijn nog hangende voor het hof van beroep in Gent.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier