Hardleerse dealer verstopte heroïne in leeg blikje Sprite

Redactie KW

Een 35-jarige Bruggeling riskeert opnieuw 30 maanden effectieve gevangenisstraf voor het dealen van speed en heroïne. David E. verstopte een deel van zijn voorraad in een leeg blikje Sprite. De beklaagde werd in maart al tot twee jaar effectieve celstraf veroordeeld voor drugsfeiten.

Ondanks dat vonnis mocht E. eind april de gevangenis reeds verlaten. Kort daarna beschikten de speurders al over informatie dat de Bruggeling opnieuw zou dealen vanuit de woning van de vriend bij wie hij verbleef. Een klant van de dealer verklaarde eind juni dat ze al een maand heroïne kocht bij hem.

Bij zijn arrestatie had de beklaagde acht gram heroïne op zak. In een lege blik Sprite bleek hij nog eens een slordige 30 gram heroïne verborgen te hebben. Tijdens de huiszoeking werd in de diepvries ook nog 11 gram speed aangetroffen. Dankzij een tip bleek dat E. bovendien nog 300 gram speed gestockeerd had bij een vriend. Tijdens zijn verhoor probeerde de verdachte alles af te schuiven op een vermeende burgerinfiltrante, maar die stelling werd in het vorige dossier al van tafel geveegd.

De verdediging pleitte dat E. op jonge leeftijd drugsverslaafd raakte. “Dit is geen doorgewinterde crimineel, maar een doorgewinterde patiënt met een diepgewortelde drugsproblematiek”, aldus meester Yen Buytaert. De advocaat vroeg vooral om geen te strenge straf op te leggen. Door zijn veroordelingen tot twee jaar en tot 37 maanden cel heeft E. immers sowieso nog een lange tijd in de gevangenis voor de boeg.

De rechter doet op 7 november uitspraak.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier