De politie beschikte al enkele maanden over informatie dat B. opnieuw aan het dealen was en onderzoek wees uit dat zijn cocaïne geleverd werd door Guillian D. Op 11 februari volgde een huiszoeking bij Arthur B. en Shane M. Er werd toen cannabis aangetroffen. M. zou regelmatig heroïne hebben aangekocht in Rijsel.

Volgens het openbaar ministerie voorzag Arthur B. in totaal 23 klanten van cannabis, cocaïne en heroïne. "Hij begon opnieuw te dealen door een relatiebreuk", stelde Jorn Verminck, de advocaat van B. "Hij verkocht drugs om zijn eigen verslaving te financieren." B. is een vaste klant in de rechtbank. Vorig jaar liep hij op korte tijd een hele reeks veroordelingen op, onder andere voor een ripdeal en verboden wapenbezit. De 100 maanden celstraf die hij toen opstapelde werden in april vorig jaar door het hof van beroep omgezet in een werkstraf en een voorwaardelijke celstraf.

Deze keer legde de rechter hem 30 maanden effectieve celstraf op. "Die mannen slaan toch door", riep hij vol ongeloof. Guillian D., die zijn betrokkenheid bij het nieuwe dossier ontkende, kreeg eveneens 30 maanden cel opgelegd. Shane M. moet twee jaar brommen.

(AFr)

De politie beschikte al enkele maanden over informatie dat B. opnieuw aan het dealen was en onderzoek wees uit dat zijn cocaïne geleverd werd door Guillian D. Op 11 februari volgde een huiszoeking bij Arthur B. en Shane M. Er werd toen cannabis aangetroffen. M. zou regelmatig heroïne hebben aangekocht in Rijsel. Volgens het openbaar ministerie voorzag Arthur B. in totaal 23 klanten van cannabis, cocaïne en heroïne. "Hij begon opnieuw te dealen door een relatiebreuk", stelde Jorn Verminck, de advocaat van B. "Hij verkocht drugs om zijn eigen verslaving te financieren." B. is een vaste klant in de rechtbank. Vorig jaar liep hij op korte tijd een hele reeks veroordelingen op, onder andere voor een ripdeal en verboden wapenbezit. De 100 maanden celstraf die hij toen opstapelde werden in april vorig jaar door het hof van beroep omgezet in een werkstraf en een voorwaardelijke celstraf. Deze keer legde de rechter hem 30 maanden effectieve celstraf op. "Die mannen slaan toch door", riep hij vol ongeloof. Guillian D., die zijn betrokkenheid bij het nieuwe dossier ontkende, kreeg eveneens 30 maanden cel opgelegd. Shane M. moet twee jaar brommen. (AFr)