Hardleerse Blankenbergse politie-stalkster moet naar de gevangenis

Redactie KW

De 32-jarige Krystl D. is in beroep veroordeeld tot 40 maand cel voor het onophoudelijk bestoken van de politiediensten met loze noodmeldingen. In totaal werd ze in het verleden daarvoor al zes keer veroordeeld.

Krystl D.P. werd op 29 juni 2006 door de correctionele rechtbank in Brugge veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel onder voorwaarden. Tussen november 2004 en september 2005 belde ze immers tientallen keren naar politiediensten in heel Vlaanderen met verzonnen verhalen over verkrachting, ontvoering en zelfmoord.

Kort nadien begon ze opnieuw de politie te stalken. Tussen 13 en 19 juli 2006 bestookte ze de politiediensten van Oostende, Brugge, Lokeren, Asse en Zellik met sms’jes en telefonische oproepen. Telkens was het loos alarm en soms gebruikte ze een schuilnaam. Ze werd elke keer opgepakt om daarna opnieuw onder voorwaarden vrij te komen, maar toch kon ze het telefoneren niet laten.

Wist van geen ophouden

In totaal werd ze tussen 2006 en nu al zes keer veroordeeld voor misbruik van telecommunicatiemiddelen. Het ging zelfs zo ver dat ze voor tien jaar onder toezicht werd geplaatst van de strafuitvoeringsrechtbank. Ook dat maakte geen indruk want opnieuw werd de politie bestookt met hallucinante en fantasierijke verhalen.

Onder meer de politie Blankenberge patrouilleerde in 2016 dagenlang naar iemand die uit het leven ging stappen. In eerste aanleg kreeg ze voor haar laatste feiten, twee jaar. Maar deze keer hield ze vol dat niet zij het gedaan heeft, maar iemand haar telefoon en e-mails heeft gehacked. Daarvoor zat ze al 23 maand in de cel, sinds april dit jaar is ze vrij met een enkelband. Ze woont nu niet langer in Blankenberge, maar in Asse. “En sindsdien is alles rustig”, zegt haar advocate.

Maar dat was niet naar de zin van de procureur-generaal die in beroep 37 maand effectief vorderde. “Dit is bijzonder perfide en de enige oplossing om u even ter bezinning uit de maatschappij te halen. Volgens de gerechtsdeskundige hebt u nood aan een gestructureerde omgeving met veel toezicht! Wel dan is de gevangenis de beste plek voor u!”

Hij vorderde 37 maand effectief. Het hof ging zelfs nog verder. “Er is geen twijfel, niet in de minste mate dat u het was die de berichten stuurde. U geniet er zelfs van, om uw eigen zwakke zelfbeeld te versterken. En dat de politie daarmee in de problemen komt, stoort u helemaal niet.” Omdat ze al zes keer was veroordeeld voor gelijkaardige feiten, maar nooit uit haar fouten leerde, bestrafte het hof haar met 40 maand cel.

(OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier