Handelaar uit Torhout waarschuwt voor dievegge die met trucje geld afhandig maakt

Redactie KW

De diefstal gebeurde zaterdagmiddag en werd gefilmd. Ook andere handelaars uit de buurt kregen de dievegge al over de vloer.

Zaterdag stapte de vrouw het filiaal van Selexion in Torhout binnen. Ze vroeg om twee briefjes van 20 euro en eentje van 10 euro te wisselen voor een biljet van 50 euro. De vrouw gaf de biljetten en moffelde snel het gekregen briefje van 50 euro weg, waarna ze een biljet van 10 euro toonde.

De winkelbediende was daardoor in de war en dacht dat ze zich vergist had, waarna ze het biljet van 10 euro wisselde voor een van 50 euro. Een beproefde techniek, waardoor de dievegge 40 euro kon buitmaken. De zaakvoerder plaatste nu een bericht op Facebook en waarschuwt collega’s voor de dievegge en de handelswijze. “Het is zeer moeilijk om dit soort misleiding op te merken”, aldus de zaakvoerder. “Het is vliegensvlug en ze doen dit ook wanneer er andere klanten in de winkel staan, zodat er niet veel tijd is”

De bende probeerde dezelfde truc ook al toe in andere handelszaken in de buurt, gelukkig niet altijd met succes. De vrouw is van vreemde origine en spreekt Engels. Volgens een andere handelaar verplaatst de bende zich met een Renault Twingo met Franse nummerplaat.

(FV)

>> Bekijk de beelden :

Wisseltruc – change money scamBij ons in de winkel heeft een dievegge zaterdagmiddag de wisseltruc toegepast. De vrouw kwam de zaak binnen en vroeg om twee briefjes van twintig euro en een briefje van tien euro te wisselen voor een biljet van vijftig euro. De vrouw gaf haar biljetten en stopte het gekregen briefje van vijftig euro snel in haar mouw weg en toonde daarop een biljet van tien euro. Onze medewerker dacht dat hij zich had vergist en wisselde het biljet van tien nogmaals voor een briefje van vijftig euro. Daardoor ontbreekt er uiteindelijk veertig euro in de kassa.Het is zeer moeilijk om dit soort misleiding op te merken, het is vliegensvlug en ze doen dit ook wanneer er andere klanten in de winkel staan zodat er niet veel tijd is. Bekijk dit goed en deel het zodat dit soort van diefstal kan vermeden worden!Posted by Selexion Reniers on dinsdag 15 september 2015

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier