Halfnaakte man achtervolgt jonge vrouw in Domein Beisbroek: “Gelukkig kon ik sneller fietsen”

Indra Van den Berghe werd achtervolgd door een halfnaakte fietser.© Getty/TV
Indra Van den Berghe werd achtervolgd door een halfnaakte fietser.© Getty/TV
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

Een jonge vrouw uit Brugge deed maandagochtend de schrik van haar leven op tijdens een fietstochtje in Domein Beisbroek in Brugge. Indra Van den Berghe (21) werd achtervolgd door een man die zichzelf aan het betasten was. “Zonder pepperspray durf ik daar niet meer fietsen.”

Indra Van den Berghe (21) uit Brugge ging maandagochtend rond 11 uur mountainbiken in Domein Beisbroek, op een boogscheut van waar ze woont. Alles ging goed, tot ze een merkwaardige tegenligger zag opduiken. “De man reed in bloot bovenlijf op zijn koersfiets”, vertelt Indra. “Met zijn ene hand had hij zijn stuur vast, met de andere betastte hij zijn onderbuik en zijn geslachtsdelen. Toen de man voorbijgefietst was, keek ik achterom omdat ik een vreemd gevoel had.”

Op adrenaline

De jonge vrouw zag dat de man zich omdraaide en haar achterna kwam. “Ik ben toen zo snel mogelijk beginnen fietsen”, zegt ze. “Dat was best lastig, want ik was offroad aan het rijden. In de verte zag ik bewoning. Dat gaf me hoop en ik ben puur op adrenaline naar die huizen gekoerst. Toen ik achterom keek, zag ik dat ik een ferme voorsprong had op die man. Hij heeft toen de hoop opgegeven en is een boswegel ingeslagen.”

Hoe koelbloedig ze ook reageerde, Indra was best wel bang tijdens het voorval. “Ik heb dan ook meteen familie opgebeld toen hij uit het zicht was”, zegt ze. “En thuis heb ik de politie verwittigd. Ze hebben dit heel serieus genomen en zijn meteen op patrouille gegaan.”

De politie bevestigt op de hoogte te zijn van de feiten. Er moet wel nog een officiële aangifte gedaan worden. De man was volgens Indra rond de 35 jaar, had een blanke huidskleur en was normaal gebouwd. Hij had bruin haar en reed met een koersfiets met passende koersbroek en fietshelm.

Pepperspray

Indra postte nadien ook nog een foto van haar fietsoutfit. “Om de mensen voor te zijn die misschien commentaar zouden geven”, vertelt Indra. “Ik post wel eens sexy foto’s op Instagram en wilde tonen dat ik wel degelijk ‘deftig’ gekleed was tijdens mijn fietstochtje. Ook al zou dat natuurlijk niks mogen uitmaken.”

Opmerkelijk: de Brugse vertelt op Instagram aan haar volgers dat er ook nog een filmpje volgt waarin ze meisjes zal tonen hoe je zelf pepperspray kunt maken. “Al weet ik nog niet zeker of ik dacht echt zal doen, want ik wil niet in de problemen komen”, zegt ze.

Pepperspray is dan ook illegaal in ons land. Alleen politiemensen mogen het op zak hebben. “Ik ben eigenlijk wel voor het bezit van pepperspray in zulke gevallen”, aldus Indra. “Voor veel vrouwen zou dat voor een soort ‘vrijheid’ kunnen zorgen. En wie zegt dat het illegaal is om een ‘smoothie’ van chilipepers op zak te hebben? ( knipoogt ) Ik weet één ding: zonder pepperspray op zak durf ik daar niet meer gaan fietsen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten