Grote politiemacht ingezet tegen samengetroepte fans aan oefenkamp van Club Brugge

Tientallen fans van Club Brugge zijn woensdagavond samengekomen aan het oefencomplex in Westkapelle. Toen de politie aankwam, stoof de groep uit elkaar. De politie is nu volop de mensen aan het identificeren wegens inbreuken op het samenscholingsverbod en de voetbalwet.

Fans waren niet welkom in het stadion. Enkele troepten daarom voor de match samen aan het oefenkamp in Westkapelle. © belga

“Omstreeks 18.45 uur kwamen er klachten over van supporters van Club Brugge, die samentroepten aan het Belfius Basecamp in Westkapelle”, vertelt politiewoordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Die grote groep bestond uit minder- en meerderjarigen, en sommigen hadden Bengaals vuur bij zich. Ze wilden blijkbaar de spelersbus uitwuiven. Toen de politie ter plaatse kwam, stoof de groep uit elkaar. Meteen hebben we een scramble uitgeroepen, waarbij we bijstand vroegen van de omliggende politiezones. Rellen waren er niet. Na een uur – de bus was vertrokken en de match stond op het punt om te beginnen – was het weer rustig.”

De politie kon niemand oppakken, maar wel meerdere mensen identificeren. “Nu zijn we volop aan het kijken welke inbreuken er allemaal plaatsvonden. Dan denken daarbij aan het verbod op samenscholingen en inbreuken op de voetbalwet door het aansteken van pyrotechnisch materiaal.”

Club verbolgen

Bij Club Brugge reageren ze verbolgen. “Uiteraard kan dit helemaal niet”, klinkt het. “Het gaat hier om supporters die niet bekend zijn bij ons. In en rond de wedstrijd bleef alles rustig en ook rond het basecamp hebben wij niets gemerkt. Supporters die het goed menen met Club houden zich aan de maatregelen die de overheid oplegt. Zoals overal is er een minderheid die het verpest voor anderen. We doen er als Club en bij uitbreiding als voetbalcommunity alles aan om coronaproof voetbal te kunnen blijven aanbieden en zulke acties brengen dat in het gevaar.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.