Grote hoeveelheid slachtafval ontdekt aan Marialoopbeek Tielt

Geen smakelijk zicht langs de Marialoopbeek.© BF
Geen smakelijk zicht langs de Marialoopbeek.© BF
Bert Feys

Langs de oevers van de Marialoopbeek merkte een passant donderdagmorgen een grote hoeveelheid slachtafval op. De politie is inmiddels op de hoogte van de sluikstortactie. “Hier staan zware boetes op”, aldus commissaris Filip Feraux van de politiezone regio Tielt.

Wie donderdagochtend langs de Sint-Amandsstraat wandelde, keek best niet te veel naar de Marialoopbeek. Vlak voor de splitsing met de Sint-Martenstraat lag er een grote hoeveelheid restafval. Van welk dier de restanten precies zijn, is onduidelijk. De politie werd donderdag iets na de middag op de hoogte gebracht van de hoeveelheid restafval naast de beek. “Het is lang geleden dat er nog iets dergelijks is gebeurd. Vroeger vonden we in de periode rond het offerfeest wel eens slachtafval terug. Nu worden er plaatsen voorzien waar moslims het slachtafval kunnen deponeren.”

Daders onbekend

De politie schakelt bij dergelijke voorvallen de organisatie Rendac in, die gespecialiseerd is in het ruimen van dierlijke restanten. “Op een dergelijke vorm van sluikstorten staan heel zware boetes.” Wie er het restafval heeft gedumpt, is onduidelijk. Het lijkt erop dat de restanten nog niet zolang langs de beek lagen. “Wij hebben alvast niets gezien of gehoord”, aldus de dichtste buurtbewoners in de landelijke en afgelegen omgeving van de Marialoopbeek.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.