Grote cannabisplantage ontmanteld op industrieterrein in Nieuwpoort

Redactie KW

Het ging om een professionele plantage opgebouwd uit verschillende compartimenten.

Vrijdagnamiddag lokaliseerde de politie Westkust na intens speurwerk een cannabisplantage met meer dan 1.000 cannabisplanten in een gehuurde loods op het industrieterrein in Nieuwpoort.

Het ging om een professionele plantage opgebouwd uit verschillende compartimenten De plantage was bovendien moeilijk op te sporen, doordat deze in de loods hermetisch werd afgesloten.

De drugsloods werd in opdracht van het gerecht in Veurne volledig ontmanteld. De grootte van de plantage is opvallend, gezien de laatste jaren er nog weinig plantages van deze omvang ontdekt werden en er sprake was van een tendens naar kleinere, miniplantages.

Er werd een 37-jarige Nederlander gearresteerd. Hij werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter en onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De raadkamer heeft intussen ook zijn aanhouding verlengd met een termijn van 1 maand. De actie kwam tot stand dankzij een samenwerking en informatie-uitwisseling tussen verschillende geledingen van de PZ Westkust, waaronder de interventiedienst, het SRT-team (Snelle Responsteam) en de lokale recherche.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier