Grootse klopjacht op twee inbrekers in Moerkerke levert niks op

Redactie KW

De politie hield woensdagavond een grootschalige klopjacht op twee inbrekers in en rond Moerkerke. Een 30-jarige man betrapte de twee op heterdaad in zijn living. De daders konden uiteindelijk niet meer gevonden worden.

Twee inbrekers waren met Kerstmis ‘s avonds op pad in Moerkerke (Damme). Maar de twee kwamen omstreeks 19.15 uur onverwachts oog in oog te staan met de bewoner van het huis in de Nieuwdorpstraat waar ze toesloegen. “Ze sprongen snel door het raam dat ze net kapot geslagen hadden en vluchtten weg”, zegt de 30-jarige man.

Hij zat woensdagavond op zijn kamer in het donker naar een film te kijken in het donker toen hij een luide slag hoorde. “Ik dacht eerst dat mijn moeder de achterdeur te hard dicht sloeg. Maar toen de tweede klap kwam, besefte ik dat er iets niet pluis was.”

Geen schrik

Hij ging naar beneden en zag hoe een zaklamp door de living scheen. De jongeman stak de lichten aan en kwam plots oog in oog met één van de inbrekers te staan. “Ik had echt geen schrik. Ik was eerder kwaad en zat vol adrenaline. Ik vroeg hem wat hij hier deed en stapte op hem af. Hij deed teken dat hij zou vertrekken en riep iets in een vreemde taal. Plots kwam zijn kompaan vanuit de slaapkamer van mijn moeder tevoorschijn. Die had een schroevendraaier in zijn handen, dus ik hield me toen wel wat in. Maar ik maakte hen heel erg duidelijk dat ze moesten vertrekken.”

De twee inbrekers sprongen door het raam en zetten het op een lopen. Het slachtoffer belde de politie en die stuurden een ploeg die een eerdere inbraak in de buurt aan het vaststellen was. Binnen de vijf minuten stonden de agenten ter plaatse en startten ze hun zoektocht. “Wij hebben inderdaad een uitgebreid onderzoek ter plaatse gedaan”, klinkt het bij de politiezone Damme/Knokke-Heist. “Het was onze bedoeling om de daders te vatten en daarom werd een helikopter en een speurhond ingezet.” Ondanks de klopjacht slaagden de daders er in om uit de handen van de politie te blijven. Het onderzoek loopt momenteel verder.

Kleine buit

De buit in het huis in de Nieuwdorpstraat is niet groot, maar één van de inbrekers kon wel een gouden ketting stelen. Die was van de vader des huizes. “Hij overleed in augustus en droeg dat kettinkje altijd”, zegt zijn zoon. “Die dief kon het uit de kamer van mijn moeder stelen. Ze zegt nu dat ze vooral blij is dat mij niets is overkomen, maar ik ben er zeker van dat ze het heel erg vindt. Dat kettinkje had uiteraard een grote sentimentele waarde voor haar. Misschien gooiden de dieven het in hun vlucht wel weg en duikt het nog ergens op. Je weet maar nooit. Ik hoop toch vooral dat ze nog gepakt kunnen worden. Ik heb ze alleszins goed gezien en heb een beschrijving aan de politie kunnen geven.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier