Gocartverhuurder uit De Haan mist voor duizenden euro’s aan ‘verloren gereden’ karretjes

Zaakvoerder Rudi Cattrysse is het stilaan beu. © WK
Redactie KW

Afgelopen zomervakantie zijn bij gocartverhuur Cattrysse in de Leopoldlaan opnieuw drie billenkarren verdwenen. Zaakvoerder Rudi Cattrysse is het stilaan beu. “We zijn altijd een huis van vertrouwen geweest, maar dat vertrouwen geraakt op.” Tips worden beloond met een waardebon.

“Het is een fantastische zomer geweest, daarover kunnen we echt niet klagen”, zegt Rudi Cattrysse. Maar toch is hij boos. “Onze populaire bus, een hip Volkswagentje dat wij als enige gocartverhuurder hebben, is ondertussen weer thuis. Mensen hadden hem zien staan in de Concessie en brachten hem terug. Maar we missen ook nog altijd een wit politiebrommertje en een grote drietrapper en begin juli is hier ook al een roze ‘duwertje’ verdwenen.”

Einde in mineur

De mooie zomer eindigt daarmee dus toch een beetje in mineur voor Cattrysse. “Mijn billenkarren zijn mijn kindjes. En we mogen dan al een uitstekende zomer achter de rug hebben, wij moeten óók hard werken voor ons geld. Een kleine gocart kost minstens 1.000 euro, zo’n grote zelfs bijna 4.000 euro“, zucht Rudi, die ook echt niet begrijpt waar zijn gocarts naartoe kunnen zijn.

“Verloren gereden? Met zo’n gocart kun je in tijden van sociale media toch niet ongezien thuiskomen? Mijn jobstudenten hadden me aangespoord om de diefstal te melden op Facebook en dat leverde gelukkig dus wel al heel wat op. We hebben er ons busje door terug en iedereen kijkt nu mee uit naar mijn andere gocarts. Van de campinguitbaters en Sunparks tot de gemeentewerkers; allemaal hebben ze beloofd een oogje in het zeil te zullen houden“, aldus Rudi, die er stilaan wel de buik van vol heeft.

Geen respect meer

“Het is ook al lang niet meer de eerste keer dat onze gocarts na een uitleenbeurt niet meer teruggebracht worden. Ik geef mijn klanten graag het vertrouwen: komen ze hier pas voor het eerst, dan vraag ik wel om hun paspoort maar als ze een tweede keer terugkomen niet meer. Dit is ondertussen mijn dertigste seizoen en ik zie hier dus jammer genoeg een trend in: de mensen hebben geen respect meer.”

Bruikbare tips worden beloond met een waardebon.

(WK)

Fietsen Cattrysse is te bereiken op het telefoonnummer 059 23 43 77.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.