Gluurder bevredigt zich naast scoutskamp in Ieper

De meisjes hadden hun tenten opgeslagen vlakbij het Tortelbos. © TP
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

In Ieper is een man opgepakt die enkele meisjes van een scoutskamp begluurd zou hebben. Hij zou zich ook bevredigd hebben, terwijl een van de meisjes in het bos naar het kamptoilet ging. De politie heeft de man nu verhoord en het parket van West-Vlaanderen is een onderzoek gestart.

Het gaat om een groep scoutsmeisjes van Sint-Pauwels uit Sint-Gillis-Waas. Ze hadden hun tenten opgeslagen vlakbij het Tortelbos in Voormezele bij Ieper. Maandagnamiddag ging een van de leden in het bos naar het kamptoilet. Het meisje merkte na een tijdje op dat ze begluurd werd door een man die ze niet kende.

Kamp stopgezet

Het tienermeisje sloeg alarm bij de leiders van het kamp. Zij gingen onmiddellijk op zoek en zagen hem in een wagen stappen en wegrijden. De meisjes konden de nummerplaat noteren en doorgeven aan de politie.

Het parket van West-Vlaanderen is een onderzoek gestart. “Er werd een man verhoord als verdachte, maar hij is niet gearresteerd”, bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper. “Er loopt nu een onderzoek naar de aard van de feiten.” Er zou sprake zijn van exhibitionisme en mogelijk was de man aan het masturberen, maar dat wordt nog onderzocht.

De scoutsmeisjes hebben beslist om het kamp vroegtijdig stop te zetten, omdat ze zich niet meer veilig voelen. (KV/BELGA)

Het kamp is intussen vroegtijdig stopgezet.
Het kamp is intussen vroegtijdig stopgezet. © TP

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.