Glurende ex-cafébaas van Bananas in Waregem riskeert 40 maanden cel, beklaagde vraagt opschorting

Christophe B. werd in de rechtbank geconfronteerd met een aantal slachtoffers. (foto LK)
Redactie KW

Waregemnaar Christophe B., de voormalige baas van café Bananas, riskeert veertig maanden cel en 8.000 euro boete voor voyeurisme, bezit en verspreiding van kinderporno. De man vraagt de opschorting van straf. Hij begluurde tientallen vrouwelijke klanten van zijn café met een verborgen cameraatje op het toilet.

Al sinds januari 2018 deden er in Waregem geruchten de ronde dat er dames stiekem gefilmd werden op het toilet van het café. Enkele slachtoffers werden ondervraagd en in maart vorig jaar belandde uitbater Christophe B. (55) dan ook in de cel.

De man had eerst maandenlang staalhard ontkend dat er iets van aan was, maar toen hij geconfronteerd werd met wat de speurders op zijn computer hadden gevonden, ging hij alsnog overstag. Twee maanden zat Christophe B. in voorarrest. In juni van dit jaar kwam de zaak een eerste voor op de rechtbank van Kortrijk maar toen bleek Christophe B. met de noorderzon verdwenen te zijn.

Bij verstek vroeg de procureur om hem veertig maanden op te sluiten. Op de dag dat de rechter het vonnis zou uitspreken, daagde Christophe B. echter toch op en vroeg hij om de zaak opnieuw te horen. Dat is vandaag, woensdag, gebeurd. Een zestal slachtoffers daagde opnieuw hoogstpersoonlijk op om de rechter te vertellen hoe erg de zaak hen aangegrepen had. Enkele slachtoffers lazen ook een brief voor waarin ze hun verhaal uit de doeken doen.

Het openbaar ministerie vroeg opnieuw veertig maanden cel en 8.000 euro boete. De advocate van Christophe B. stelde dat haar cliënt zijn leven ondertussen gebeterd heeft, geen perverse neigingen meer heeft en zich enorm schaamt voor wat er gebeurd is. Ze vroeg om hem de gunst van de opschorting te verlenen. Dit zou betekenen dat de feiten als bewezen worden verklaard maar dat er geen straf wordt opgelegd.

Na de zitting kwam het bijna tot een handgemeen tussen Christophe B. en zijn voormalige mede-zaakvoerder van café Bananas. De man, die beweert dat hij door Christophe B. in de financiële problemen is beland, wachtte de beklaagde op toen hij uit de zittingszaal kwam en reageerde verbaal en fysiek agressief. Twee politieagenten moesten hem in bedwang houden.

Vonnis op 16 oktober. (LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier