Gezin uit Koolskamp in de cel voor dealen van cannabis

Het gezin zou ongeveer 50 gram cannabis per week verkocht hebben. © iStock
Redactie KW

Vier leden van een gezin uit Koolskamp, een deelgemeente van Ardooie, zitten sinds enkele dagen in de gevangenis op verdenking van het bezit en de verkoop van cannabis. De raadkamer besliste dinsdagochtend dat de twee twintigers, hun moeder en hun stiefvader een maand langer in de cel moeten blijven.

De verdachten werden pas eind vorige week ingerekend, maar het onderzoek naar hun handeltje zou al in 2016 gestart zijn. Het gezin zou ongeveer 50 gram cannabis per week verkocht hebben. Over de precieze omvang van het dossier en de rol van de verschillende verdachten bestaat nog onduidelijkheid. De verdachten geven toe dat ze cannabis gebruiken, maar ontkennen dat er ook gedeald werd. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, mag op vraag van de onderzoeksrechter niet communiceren over de zaak.

De broers M.S. en J.S., hun moeder M.D. en haar partner M.L. werden door de onderzoeksrechter allen aangehouden voor hun aandeel in de drugshandel. In hetzelfde dossier zit ook een Nederlandse verdachte achter de tralies. Samir L. zou de leverancier zijn van de drugs. De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van de verdachten met een maand verlengd, bevestigt het parket.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier