In Lauwe werd gisteren een bejaard koppel belaagd door drie daders toen ze hun boodschappen uit de auto aan het laden waren. Er werd heel wat geduwd en getrokken en uiteindelijk gingen ze er enkel met de ring van de dame vandoor. Voorlopig is er van die daders nog geen spoor.

Opvallend is dat er in Nieuwkerke bij Heuvelland diezelfde dag gelijkaardige feiten plaatsvonden. Heel vroeg in de ochtend pleegden twee daders daar een gewelddadige home-invasion. Beide daders waren gemaskerd en wachtten de bewoners op in hun huis. Die werden bij hun thuiskomst hardhandig aangepakt, maar uiteindelijk sloegen de daders toch zonder buit op de vlucht. Het zou gaan om twee mannen die Frans spreken. Ook van hen is er voorlopig geen spoor.

Of de twee zaken iets met elkaar te maken hebben weet de politie nog niet. Opvallend is wel dat in beide gevallen de daders zonder, of met heel weinig buit vertrokken. Ondanks het feit dat ze eigenlijk wel de kans hadden om meer mee te nemen.

De arm der wet vraagt wel om attent te zijn bij thuiskomst. "Als je verdachte toestanden opmerkt zoals een voertuig dat niet thuishoort in de buurt of personen die rond je huis aan het wandelen zijn contacteer dan meteen de politie via het nummer 101", benadrukt Wim Cardon van de politiezone Arro in Ieper.

In Lauwe werd gisteren een bejaard koppel belaagd door drie daders toen ze hun boodschappen uit de auto aan het laden waren. Er werd heel wat geduwd en getrokken en uiteindelijk gingen ze er enkel met de ring van de dame vandoor. Voorlopig is er van die daders nog geen spoor. Opvallend is dat er in Nieuwkerke bij Heuvelland diezelfde dag gelijkaardige feiten plaatsvonden. Heel vroeg in de ochtend pleegden twee daders daar een gewelddadige home-invasion. Beide daders waren gemaskerd en wachtten de bewoners op in hun huis. Die werden bij hun thuiskomst hardhandig aangepakt, maar uiteindelijk sloegen de daders toch zonder buit op de vlucht. Het zou gaan om twee mannen die Frans spreken. Ook van hen is er voorlopig geen spoor.Of de twee zaken iets met elkaar te maken hebben weet de politie nog niet. Opvallend is wel dat in beide gevallen de daders zonder, of met heel weinig buit vertrokken. Ondanks het feit dat ze eigenlijk wel de kans hadden om meer mee te nemen.De arm der wet vraagt wel om attent te zijn bij thuiskomst. "Als je verdachte toestanden opmerkt zoals een voertuig dat niet thuishoort in de buurt of personen die rond je huis aan het wandelen zijn contacteer dan meteen de politie via het nummer 101", benadrukt Wim Cardon van de politiezone Arro in Ieper.