Gewelddadige dief geïdentificeerd via Kortrijkse camerabeelden

Redactie KW

Op donderdagnamiddag 28 september, rond 17.20 uur werd een dame het slachtoffer van een grijpdiefstal met geweld in de Sint-Maartenskerk. De dader kon in eerste instantie ontkomen maar werd door de analyse van de camerabeelden geïdentificeerd.

Een jongeman sprak de dame eerst aan, vroeg om geld en zei dat hij geen thuis meer had. De dame wilde de jongeman niet zomaar geld geven maar stelde wel voor om een broodje te kopen voor hem. Daarop probeerde de verdachte eerst de smartphone uit de handen van het slachtoffer te rukken en daarna graaide hij de handtas mee die naast haar op een bankje stond. De dame liep de dief nog achterna en kon hem inhalen aan de uitgang van de kerk.

Daarop gaf de verdachte het slachtoffer een duw waardoor ze ten val kwam. De verdachte liep de kerk uit en vluchtte weg. Een man die op een terras zat van een nabijgelegen brasserie hoorde de dame roepen en zette de achtervolging in op de verdachte, die richting Boerenhol liep. De getuige had ondertussen de handtas van het slachtoffer teruggevonden aan het Begijnhofpark. Uit de handtas had de verdachte het geld en andere persoonlijke documenten gestolen. De dader kon toen nog ontkomen maar door meteen daarna de beelden van het cameranetwerk in de Kortrijkse binnenstad te analyseren, kon hij wel vlug geïdentificeerd worden door de politie.

Het gaat om een man uit Ingelmunster die gekend is bij politie en justitie. Hij werd opgespoord en opgepakt door de politie en ondergebracht in de gesloten jeugdinstelling van Everberg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier