Zeven maanden cel voor twintiger die festivalganger neusbreuk sloeg op We Can Dance in Zeebrugge

© Getty Images
Redactie KW

Een 26-jarige Antwerpenaar heeft voor de Brugse strafrechtbank zeven maanden effectieve celstraf gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen.

Op 8 augustus vorig jaar stond C.B. aan te schuiven aan de bar van het festival We Can Dance op het strand van Zeebrugge. Naar eigen zeggen stak een andere festivalganger hem voorbij en sprak hij hem daarop aan. Er volgde een discussie waarbij de Antwerpenaar hem een vuistslag verkocht in het gezicht. Het slachtoffer liep daarbij een neusbreuk op. C.B. ontkende de slag niet, maar kwam niet opdagen voor zijn verhoor. De man liep in het verleden al meerdere veroordelingen op en stond op het moment van de feiten zelfs nog onder voorwaarden.

“Geen zware slag”

De verdediging drong toch aan op de vrijspraak op basis van wettige zelfverdediging. “Mijn cliënt had die festivalganger aangesproken op zijn asociaal gedrag waarop die zich direct verbaal en fysiek agressief opstelde”, pleitte meester Pieterjan Dens. “Bovendien was het niet zo’n zware slag. Het neusbeen brak niet, enkel het neustussenschot.” Volgens de rechtbank was er evenwel geen sprake van wettige zelfverdediging. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier