https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Stalker die huis naast woning slachtoffer wou kopen opnieuw in cel na doodsbedreigingen

Bron: Belga

Een 60-jarige man uit Antwerpen zit in de cel voor de hardnekkige belaging va zijn ex-vriendin. Hij werd in februari nochtans al tot twintig maanden cel veroordeeld voor gelijkaardige feiten. Toen stond hij op een nacht plots in haar slaapkamer. Nu stuurde hij berichten met daarin doodsbedreigingen naar het slachtoffer.

Patrick B. werd in april vrijgelaten, maar begon zijn ex-vriendin en haar nieuwe vriend opnieuw lastig te vallen. Vrijdag werden in berichten ook weer doodsbedreigingen geuit. Naar aanleiding daarvan werd de verdachte zaterdag opgepakt in Knokke-Heist. Bij zijn arrestatie zou hij zich bovendien weerspannig opgesteld hebben. De raadkamer oordeelde dinsdagochtend dat B. minstens een maand langer in de gevangenis moet blijven.

Hardnekkig en hardleers. Dat is wel het minste wat je over Patrick B. (60) uit Antwerpen kan vertellen. De man werd in februari dit jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig maanden voor de belaging van zijn ex-vriendin uit Bredene. De twee gingen eind 2018 na een relatie van amper vier maanden uit elkaar. Maar toen de vrouw een nieuwe partner leerde kennen, sloegen de stoppen bij Patrick B. door. Hij bestookte zijn ex met kaartjes, achtervolgde haar en dook op een nacht zelfs in haar slaapkamer op. Maar hij gaf haar ook cadeautjes en stak op een dag zelfs juwelen in haar brievenbus.

De zestiger werd in mei vorig jaar opgepakt en na enkele dagen voorwaardelijk vrijgelaten. Maar hij hield zich niet aan het contactverbod en was volgens het parket zelfs van plan om een bod te doen op het huis naast de woning van het slachtoffer. Op 20 november vorig jaar kwam het tot een discussie met de nieuwe partner van zijn ex-vriendin. Daarna belandde hij opnieuw in de cel. Maar op Nieuwjaar schreef hij zijn ex opnieuw een kaartje, vanuit de gevangenis. “Ze is de vrouw van mijn leven en ik stuur dan iedereen die ik graag zie een kaartje”, zei hij daar over.

Patrick B. kreeg een gevangenisstraf van twintig maanden en hield zich uiteindelijk even gedeisd. Maar sinds afgelopen zaterdag zit hij toch weer in de gevangenis. Deze keer stuurde hij berichtjes naar zijn ex-vriendin. Daarin stonden geen lieve woordjes, maar doodsbedreigingen. De politie werd ingeschakeld en de onderzoeksrechter besliste om de zestiger aan te houden. Bij zijn arrestatie in Knokke afgelopen zaterdag gedroeg hij zich ook weerspannig tegenover de politie. Hij verscheen dinsdagmorgen voor de raadkamer in Brugge en daar werd beslist om zijn aanhouding met minstens een maand te verlengen. (TL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten