Zestien maanden cel voor slagen in slaapkamer in Oostrozebeke

Een 29-jarige man uit Oostrozebeke is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van 16 maanden en een boete van 400 euro omdat hij in een dronken bui de slaapkamer binnendrong van iemand die hem nog geld moest en enkele raken klappen uitdeelde. De helft van de celstraf sprak de rechter voorwaardelijk uit.

©PeopleImages Getty Images
©PeopleImages Getty Images

Het slachtoffer uit Meulebeke was Hannes T. nog 120 euro schuldig, geld dat hij hem had gegeven voor de aankoop van 25 gram weed, maar nooit daarvoor werd gebruikt. T. vond het tijd om het geld hardhandig te gaan opeisen en drong de woning en woonkamer binnen. In de slaapkamer deelde hij klappen uit met zijn vuisten, een ventilator en een tuinstoel. Ook de vader van het slachtoffer deelde in de brokken. “Ik bied mijn excuses aan de vader aan. Dat was niet de bedoeling”, verdedigde Hannes T. zich. “Ik vroeg het geld het weekend voordien al aan zijn zoon terug, maar werd bedreigd dat hij me een kogel door het hoofd zou jagen.”

Jonathan W. (30) uit Oostrozebeke vergezelde T. maar deelde geen slagen uit. Hij bleek wel in het bezit van drugs en pepperspray en was weerspannig. Daarvoor liep hij een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden en een effectieve boete van 1.200 euro op. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.