https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zes maanden met uitstel voor agressieve man die mondmasker niet draagt

Redactie KW

Een jongeman uit Houthulst kreeg van de strafrechter in Veurne zes maanden cel en 800 euro boete, beiden met uitstel onder voorwaarden, omdat hij zijn mondmasker niet wou dragen in Nieuwpoort. Hij gedroeg zich agressief bij de politie.

Op 7 augustus vorig jaar passeerde de politie in Nieuwpoort A.V. uit Houthulst en stelden ze vast dat hij geen mondmasker droeg. “Op het ganse grondgebied gold toen de algemene mondmaskerplicht”, sprak de procureur. “De politie vroeg dus ook aan A.V. om zijn mondmasker te dragen. Maar hij weigerde. Hij was zwaar onder invloed en was meteen erg agressief tegen de politie. Hij werkte totaal niet mee en ze hadden de grootste moeite om hem te boeien. Hij probeerde zich los te rukken probeerde ook uit te halen naar de politie. Ik vraag 6 maanden cel en 800 euro boete.”

Volgens zijn advocaat is die straf veel te zwaar. “Hij heeft niemand gekwetst hé, dat is zeer belangrijk. Nadat hij ontnuchterd was liet de politie hem gewoon te voet naar zijn huis lopen. En dat gebeurde ook zonder mondmasker want hij kreeg er geen van de politie. Een opschorting lijkt me op zijn plaats, eventueel gekoppeld aan een cursus agressiebeheersing.”

De man kreeg toch zes maanden cel met uitstel onder voorwaarden. Zo moet hij inderdaad een cursus agressiebeheersing volgen indien nodig. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten