Zes maanden cel en zes maanden rijverbod voor trucker na dolle rit rond Lekkensgoed in Rumbeke

Serge G. reed vier wagens aan.© LSI
Serge G. reed vier wagens aan.© LSI
Redactie KW

De 55-jarige trucker uit Lichtervelde die op 3 maart 2019 in en rond het Lekkensgoed in Rumbeke met zijn vrachtwagen de buurt op stelten zette, heeft van de politierechter een effectieve celstraf van 6 maanden en 6 maanden rijverbod gekregen. Hij bleek onder invloed van amfetamines en had te kampen met een slaapstoornis.

Bij een brokkenrit met zijn truck op het Lekkensgoed in Rumbeke reed Serge G. vier wagens en verschillende verkeersborden, paaltjes en boompjes aan. Drie buurtbewoners moesten wegspringen toen ze hem wilden stoppen. Een getuige kon de achtervolging inzetten en zag hoe G. aan een bushalte in de Izegemsestraat zijn truck parkeerde en wegliep. Op het depot van zijn transportfirma in de buurt sprong hij op zijn motor en ging er al zwalpend vandoor. In de Ambachtenstraat in Izegem knalde de motor tegen een boom. Maar opnieuw vluchtte de man weg. Pas rond middernacht, twee uur nadat de dolle rit was begonnen, kon Serge G. in zijn woonplaats in Lichtervelde gevat worden. Hij bleek onder invloed van drugs. Meteen trok de politie zijn rijbewijs voor vijftien dagen in. Op de plaats waar hij met zijn motor crashte, bleef ook een (drugs-)naald achter.

Examen opnieuw

G. ontkende een drugsprobleem te hebben, niettegenstaande hij onder invloed van amfetamines bleek. Zelf weet hij de dolle rit aan een ernstige slaapstoornis waardoor hij als een zombie rondreed. En gaf hij toe onder invloed van Sinutab te rijden. “Natuurlijk heb ik spijt en ben ik enorm geschrokken”, aldus G. Naast het rijverbod en de celstraf kreeg G. ook een boete van 3.200 euro. Vooraleer hij nog achter het stuur van een voertuig zal mogen plaatsnemen, zal hij opnieuw moeten slagen voor zijn praktisch en theoretisch rij-examen, medische en psychologische proeven.

Moord op prostituee

G. zit momenteel in de gevangenis. Hij is geen onbekende voor het gerecht. Als lid van de beruchte ‘Bende Annot’ – ook wel de Opex-bende genoemd – uit Oostende kreeg hij in 2000 nog tien jaar effectieve celstraf voor zijn aandeel bij een reeks overvallen op bank- en postkantoren en doe-het-zelfzaken in Aalter, Oostende, Torhout en Assebroek. Na die veroordeling vluchtte hij weg naar Malta, waar hij vijf jaar later toch in de boeien kon geslagen worden. Als marinier liep hij begin de jaren negentig voor de krijgsraad ook al tegen twintig jaar dwangarbeid aan voor de moord op een prostituee in Gistel. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.